10 nieuwe bands met headliner voor Alcatraz Hard Rock & Metal Festival

De organisatie van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival zat niet stil  en bevestigt nu tien nieuwe bands waaronder één headliner.

Epica prijkt helemaal bovenaan de affiche. De band brengt met Omega eind februari een nieuw album uit en zoals het er nu naar uitziet, komen ze die plaat ook voor het eerst live aan het Alcatraz-publiek voorstellen in augustus. Met Vio-lence, Exodus en Artilery geven ze tevens een extra boost aan de reeds indrukwekkende reeks thrashbands die eerder al aangekondigd waren. Oude rotten Raven en Loudness brachten allebei in 1981 hun debuutplaat uit en die 40ste verjaardag komen ze op Alcatraz vieren. Ook een band die traditionele metal hoog in haar vaandel draagt, is het Canadese Unleash The Archers, onder leiding van de opvallende verschijning van frontvrouw Brittney Slayes.

Wat met death metal? Dat is er natuurlijk ook! Baest komt uit Denemarken, is jong en beloftevol. Als je referenties zoekt, schuiven wij Bloodbath, Dismember en Bolt Thrower naar voren. Niet te missen dus! Voor Fleddy Melculy was het een pechjaar, neen een kutjaar! Je nieuwe plaat uitbrengen net wanneer Covid-19 neerstrijkt en als gevolg daarvan meer dan twee dozijn concerten moeten verplaatsen, je wilt het als band niet meemaken. Fleddy en co bleven echter niet bij de pakken zitten, brachten de ene succesvolle single na de andere uit en verlegden inmiddels alle uitgestelde shows naar 2021. Ook Alcatraz staat tussen die indrukwekkende concertlijst en we zweren het: Kortrijk en omstreken zal het geweten hebben. Last but not least serveren we jullie ook wat IJslandse schoonheid in de gedaante van SÓLSTAFIR. Hun aparte postrock/metal is absoluut zeldzaam en we zijn enorm verheugd om deze unieke band te verwelkomen op Alcatraz 2021.

De early bird campagne (lees: vierde of extra dag gratis) voor combitickets is verlengd. De einddatum hiervan wordt later - ruimschoots voor de dag dat de campagne afloopt - bekendgemaakt. Dagtickets zullen pas in de loop van volgend jaar beschikbaar gesteld worden, zodra wij de drie overige headliners kunnen aankondigen.

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival gaat in 2021 door van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus.

Meer info over dit festival: 
Categorie: