14 nieuwe namen Brussels Summer Festival

Het Brussels Summer Festival heeft 14 nieuwe namen aan de affiche toegevoegd.

Camille, Matmatah, Last Train, FùGù Mango, Stef Kamil Carlens, The Experimental Tropic Blues Band, Carpenter Brut, Slongs, Alice Merton, Theo Clark, Abel Caine, Adam Naas, Malo' en Lylac hebben hun komst bevestigd naar de zeventiende editie van het Brussels Summer Festival.

Excentriek én authentiek: dat zijn de kenmerken die zowat het hele œuvre van Camille typeren,  en ook op haar jongste cd Ouï leeft de Franse stemacrobate zich helemaal uit. De ene keer dansbaar, dan weer experimenteel, maar altijd avontuurlijk en -zeker live- keer op keer een unieke belevenis. Tijdens haar jongste passage in een uitverkochte Ancienne Belgique mengde de zangeres zich niet alleen tussen het publiek, maar nam ze een deel van haar fans ook mee naar de Brusselse Grote Markt. Haar komst naar BSF wordt gegarandeerd één van de hoogtepunten van de zomer.

Ook terug:  Matmatah. Na negen jaar stilte is het Bretoens collectief terug met Plates Coutures, en gaan de muzikanten ook weer de baan op met hun kruisbestuiving van koortsige rock en geëngageerde teksten. En we hebben nog drie van de beste outsiders die Frankrijk momenteel te bieden heeft: Last Train debuteerde vorig jaar sterk met Weathering, een plaat die unaniem met superlatieven werd overladen. Het beste bewijs dat rock niét dood is. Adam Maas stelt op het BSF dan weer Cherry Lipstick voor, een eerste plaat waarop hij French pop brengt, maar dan wel in het Engels. En de jonge Frans-Australische autodidact Malo' wist met zijn debuut Be/Etre heel wat buzz te creëren door samen te werken met mooie namen als Charlie Winston, Jean-Louis Aubert en Albin de La Simone.

Zoals bekend ruimt het BSF traditioneel graag plaats voor talent van eigen bodem en met zowel Slongs als Stef Camil Carlens staan twee grote sterkhouders van de Antwerpse scene op de affiche. Die veelzijdigheid in de programmering wordt verder onderstreept met Théo Clark, Luikenaar van Schotse afkomst die sprankelende popmuziek bedenkt én Fùgù Mango,  die een muzikale cocktail mixen met electro, funk én pop als belangrijkste ingrediënten. Onder de taalgrens is de brutale bluesrock van The Experimental Tropic Blues Band al langer een begrip, en heeft ook de kleurrijke soulpop van Abel Caine eveneens indruk gemaakt bij een alsmaar groter wordend publiek. Droom je liever weg bij wijdse Amerikaanse landschappen? Dan zorgt Lylac voor de bijpassende soundtrack.

Na het succes van de EP No Roots en de hit The Ground Running is de Duits-Engels-Canadese Alice Merton uitgegroeid tot een fenomeen. Haar uit de duizenden herkenbare stem is ook dé troef op Lash Out, de uiterst dansbare nieuwe single die een voorloper is van een nieuwe plaat die eind dit jaar in de winkel moet liggen.  Sinds Carpenter Brut hoge ogen gooide op Eurosonic in 2017, wordt de band in heel Europa op handen gedragen. Geïnspireerd door de soundtrack van de serie Z, de producties van Giorgio Moroder en de dansbare ritmes van Justice, heeft dit project van Franck Hueso deen heel eigen plek verworven in de hedendaagse popmuziek.

De zeventiende editie van Brussels Summer Festival gaat door van 14 tot en met 18 augustus.

Meer info over dit festival: 
Categorie: