25 Belgische namen voor Dour

Dour voegt maar liefst 25 nieuwe namen toe aan de affiche, allemaal van eigen bodem..

Dour Festival heeft sinds het begin een hart voor vaderlandse artiesten, en in 2017 wordt daar onder geen beding van afgeweken. Dit jaar staan er ongeveer 50 Belgische artiesten op de verschillende podia. Hip hop top met de vaandeldragers Roméo Elvis & Le Motel en Caballero & JeanJass op donderdag 13 juli een unieke en exclusieve show op de Last Arena geven: Bruxelles arrive met een hoop gastoptredens.

In de Jupiler Boombox vervoegt ADN 7.6 de reeds bevestigde Damso, Convok, Le 77 en Zwangere Guy. In het Labo komt Youssef Swatt de gelederen versterken. De Belgische rock is behoorlijk stevig vertegenwoordigd dit jaar, vooral met de comeback van Millionaire. De laatste maanden werden ook potten gebroken door Robbing Millions en Nicolas Michaux, die heel Europa hebben rondgereisd. Wuman en Glass Museum, twee oud-winnaars van de rockrally, zijn ook van de partij. Verder zijn Mountain Bike, It It Anita, Le Prince Harry, Endz en Pale Grey – allen met een vers album onder de arm - bevestigd. Ook Animal Youth vervoegt de reeds aangekondigde AmenRa, Warhaus, BRUTUS, Mont-Doré, Supernaut, BAZART en Cocaine Piss.

Amélie Lens, Charlotte de Witte, DkA, Murdock en One87 & MC Mush zullen de Red Bull Elektropedia Balzaal in vuur en vlam zetten. Ook de Brusselse DJ Mickey, The Offenders b2b Freeman, Raw District en Red D b2b Fabrice Lig zijn van de partij. Tanguy Haesevoets aka Témé Tan komt de good vibes in het rond strooien en Sysmo laat hun duivelse ritmes los op La Petite Maison dans la Prairie.

Tot slot: zoals de traditie het wil, wordt donderdag in de Dub Corner helemaal zwart-geel-rood: Sonik, Reggaebus Soundsystem en Metta Frequencies live. Uman en Atomic Spliff nemen de Last Arena voor hun rekening.

Dour gaat in 2017 door van woensdag 12 juli tot en met zondag 16 juli.

Meer info over dit festival: 
Categorie: