Affiche Dour compleet

Het Dour festival kondigt de laatste 35 namen aan en rond daarmee de programmatie af.

In de eerste plaats steunt het festival de Belgische scène. Beginnend met het duo Soldout, dat nog maar net aankondigde om een punt te zetten achter het project en af te ronden met enkele mooie concerten. Met zeer veel vreugde keert de rapper Veence Hanao terug naar de rap game vergezeld door Le Motel. Je kan een ware wervelwind aan bassen verwachten van DC Salas die samen met zijn Live Band het podium deelt, maar ook door het gezelschap van YellowStraps, Tsar B en Atome. Je vind er ook alle soorten Rock gebracht door de ijverige Mugwump, Theo Clark en Choolers Division, het geniale project tussen 2 MC's met het syndroom van Down.

Woensdag 11 juli werd er ook een carte blanche uitgedeeld aan het label DeeWee, van de broers Dewaele (Soulwax, 2manydjs). Ze bieden onderdak  aan volgende projecten: Charlotte Adigery, Asa Moto, Klanken en Future Sound of Antwerp maar ook aan de Brazilianen Phillipi & Rodrigo en het krankzinnige project van de Chinees Bolis Pupul.

Vanuit de andere uithoeken van de wereld ontvangen we onder andere de Amerikaanse Kim Ann Foxman en de melancholische maar zonnige muziek van haar landgenoot Porches, de aangrijpende house van de Zuid-Afrikaan DJ Lag, de Syriër en toetsenist van Omar Souleyman Rizan Said, de cha3bi-electro van de Egyptenaren van Cairo Liberation Front, de Franse pop van Malik Djoudi en de jonge getalenteerde Engelse Swindle, halverwege tussen dubstep en grime.

Zoals ieder jaar opnieuw is er een zeer breed aanbod in de Dub Corner, traditiegetrouw vind je er 4 dagen Reggaebus Sound system terug. Daarnaast vind je er ook Jah Shaka, Maasai Warrior, Weeding Dub, Sista Habesha feat. Arkaingelle, Lion's Den, Dubkasm, Alpha Steppa feat. Nai-Jah, Unification Soundsystem, Black Bird Sound System, Black Magic Plastic en Legal Shot Sound System feat. Mr. Williamz. Als allerlaatste voegen ze ook de duistere techno van Dax J, afkomstig uit Londen, toe aan line-up van de Red Bull Elektropedia Balzaal.

In totaal staan er 224 groepen en artiesten op de podia van Dour Festival deze zomer.

Dour gaat in 2018 door van woensdag 11 juli tot en met zondag 15 juli.

Meer info over dit festival: 
Tags: 
Categorie: