BREAKING: wel Pukkelpop in 2021

Breaking: nadat het overlegcomité zojuist communiceerde dat festivals vanaf 13 augustus met meer dan 5.000 personen zouden kunnen doorgaan (mits voorwaarden, zoals coronapas), bracht Pukkelpop organisator Chokri Mahassine het nieuws naar buiten dat hij Pukkelpop dit jaar als een gewone editie met normale capaciteit wil houden.

Vanaf 13 augustus mogen grote festivals met meer dan 5.000 personen weer doorgaan. Dit wel mits een controle: het nog komende 'coronapas' (oftewel ook vaccinatiepas). Een bezoeker moet dan minstens één vaccin toegedienst gekregen hebben of een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat betekent dat festivals als Pukkelpop en Tomorrowland kunnen doorgaan. Of Alcatraz Hard Rock & Metal Festival, dat feitelijk op 12 augustus van start zou gaan, hier ook aan zal meedoen is nog niet geweten.

Pukkelpop organisator Chokri Mahassine reageerde na de persconferentie. Hij wil Pukkelpop met normale capaciteit laten doorgaan vier dagen lang, dus met meer dan 60.000 bezoekers per dag, indien de situatie dat dus toelaat en de beslissingen niet worden herzien.

Waaruit de line-up echter zal bestaan is nog maar de vraag. Veel buitenlandse bands stellen tournees uit naar 2022.

Pukkelpop gaat in 2021 door van 19 tot en met 22 augustus.

Meer info over dit festival: 
Categorie: