Devils Rock For An Angel - een preview

Op 25 september gaat er in OC In’t Riet te Zillebeke een nieuwe editie (na een jaar onderbreking door een welbepaald virus) door van Devils Rock For An Angel. Deze organisatie is een metalfestival waar de volledige opbrengst naar goede doelen gaat. Ze wordt gestuurd door gemotiveerde mensen met het hart op de juiste plaats. Deze editie steunt de organisatie de volgende goed doelen: Villa Rozerood, een respijthuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, Saying goodbye, een kamp onder leiding van therapeuten stuurt u in een richting waar je beter om kunt met het verlies van uw dierbare en KOG G STASEGEM, we steunen deze g-voetbalploeg d.m.v. de aankoop van materiaal voor die gastjes. 

 

Voor de editie van 2021 hebben ze de volgende bands kunnen strikken:

Hunter staat voor krachtige heavy metal, wars van subgenres en stereotypen. Een gecombineerde eeuw aan ervaring en allerlei invloeden komen samen in een machtig brouwsel dat smaakt naar Judas Priest, Iron Maiden, Manilla Road, Metal Church, Omen en Cirith Ungol.

Shuulak is een Nederlandse metalband wiens buitenaardse liedjes de obsessie van de mens onderzoeken met dingen die hem alleen maar zouden vernietigen. Ongehinderd door trends en compromisloos in haar streven naar uitmuntendheid; hun muziek staat als een bewijs van de onsterfelijke kracht van heavy metal.

Liquid Therapy is pure rock en vol gas vooruit. Kenmerkend zijn de strakke riffs met cleane zang. En teksten die luid gebrul aanmoedigen. Qua genre is Liquid Therapy zeker niet in een hokje te plaatsen. Diverse totaal vreemde invloeden zorgen ervoor dat het repertoire veel mensen kan aanspreken.

Objector heeft geen compromissen gesloten en zijn ongeloof regelmatig geuit in de moderne samenleving. Objector is het best te omschrijven als no-nonsense metal met een dodelijke dosis thrash.

Carrion is een Gentse deathmetalband die in 2007 begon als coverband. Gewoon een paar vrienden die muziek spelen die ze leuk vinden. In 2008 werd de band serieuzer door de covers te schrappen en zich alleen te concentreren op eigen geschreven nummers.

Sin Savage is een Belgische heavy metalband. Dit viertal had al veel ervaring opgedaan in een aantal eerdere projecten, maar wilde graag hogerop komen en België weer groot maken, en zo werd Sin Savage geboren. Sin Savage wordt ook al eens vergeleken met een nieuwere versie van Motörhead en Judas Priest.

Signs Of Algorithm is een Belgische metalcoreband. De band speelde meer dan 250 shows, waaronder 5 Europese tournees in landen als België, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Kroatië, Slowakije, Tsjechië, Polen, Slovenië en gevulde supportslots voor bands als Carnifex (VS), Kataklysm (CA), I Wrestled A Bear Once (VS), Aborted (BE), Texas In July (VS), Bury Tomorrow (VK), I The Breather (VS), Heart In Hand (VK), Novelists (FR), Kingdom Of Giants (VS) en nog veel meer geweldige bands… In 2018 vierden ze hun vijfde verjaardag op Graspop Metal Meeting in België. Een geweldig concert voor 5000 mensen was het perfecte verjaardagscadeau. In 2019 bracht Signs Of Algorithm de videoclip Skincrawler uit in samenwerking met Luk Wyns (Belgische acteur en regisseur).

Cathubodua brengt een uniek geluid, waarbij een prachtige metalen basis wordt versterkt met de folky toets van de viool en een breed scala aan zang. De toevoeging van symfonieën dompelt je onder in hun muziek en visie op epische symfonische metal. Door de jaren heen heeft Cathubodua een ijzersterke live-reputatie opgebouwd en speelden ze op metalshows en festivals (Black out Bash, FemMe,…) alsook op folklore- en fantasybeurzen (Elfia Haarzuilens, Elftopia,…). Ze hebben het podium gedeeld met tal van bands, zoals Saille, Grave Digger, Battle Beast, Dyscordia, Skiltron, Prima Nocta, …

Reject The Sickness is een Belgische melodische deathmetalband met metalcore invloeden. Misbruik, verwaarlozing, zelfbeschadiging en hoe hiermee om te gaan zijn de belangrijkste thema's. De teksten zijn fictief, hoewel Guy, de zanger, inspiratie kan putten uit zijn werk als maatschappelijk werker. Het is een wandeling door de donkerste uithoeken van de menselijke psyche. Muzikaal worden progressieve en ambient elementen geregen in een mix van thrash en deathmetal die melodieus is zonder concessies te doen aan agressie. Gewapend met hun nieuw album "While Our World Dissolves" zijn deze gasten klaar om Devils Rock For An Angel een laatste maal te laten ontploffen !

Devils Rock For An Angel gaat door on OC In ‘T Riet, Seelbachdreef  4, zillebeke ( Ieper). Tickets bestellen kan via deze link  https://devilsrockforanangel.be/tickets/

Categorie: