Dour: vijf dagen en acht podia - een overzicht

Van 12 tot en met 16 juli kan je weer volledig uit de bol gaan op het Dour festival. Sinds de eerste editie is Dour een springplank voor heel wat Belgische en internationale artiesten, een kans om op te treden voor een publiek van alternatievelingen, veeleisend maar klaar om verliefd te worden. Met dit jaar terug netjes verdeelt over acht podia, met als nieuw podium Le Garage. Na een editie waar metal verbannen leek, kunnen we nu met vreugde melden dat het hardere genre nu vijf dagen lang zijn eigen open heeft.

Zoals ieder jaar kan je op Dour de artiesten van morgen al ontdekken of uit de bol gaan op techno, dub, reggea, ...

Daarom even een overzicht van wat je kan verwachten.

The Last Arena 

Van een feestelijk reggae-concert over loeiende gitaren en elektrische machinerie tot de grootste hip-hopnamen. Denk maar aan Paul Kalkbrenner, dEUS of Aphex Twin.

De Balzaal

De grote dancefloor van het festival, met continu muziek tussen 15u en 3u 's nachts.

Drum’n’bass, techno, deep house, dubstep, … alle elektronische genres gaan over in de handen van de grootste volksmenners.

Boombox

Overdag is het een beetje het Brooklyn of Compton van het festival. De beste hip-hop, soul, R&B en swingartiesten passeren hier de revue, het publiek overstelpend met punchlines en vette flows.

’s Nachts wordt het de vrijplaats van turntablism, de sounds van de toekomst of grootse dance hall dub.

La Petite Maison Dans La Prairie

Dit is de ideale tempel voor liefhebbers van indie muziek waar je van totale ontdekking naar een bevestigde band gaat. 

’s Nachts wordt die Petite Maison het referentiepunt voor nieuwe genres, innoverende sounds en de muziek van morgen.

Le Labo

Zoals haar naam doet vermoeden, is het Labo Dour's laboratorium. Kleiner, intiemer en avant-gardischer dan de anderen. Experimenteren met nieuwe ideeën, analyseren nvan ieuwe geluidskunsten en de laatste nieuwe trends. 

De ene dag 100% rock, op een ander moment misschien wel wereldmuziek, of focus op een hippe wereldstad.

Dub  Corner

De Dub Corner is dé ontmoetingsplek voor de liefhebbers van dubplates. Geïmporteerd uit Jamaica, vervormd in Groot-Brittanië, is de dub corner de plek waar de dubcultuur opleeft.

Rockamadour

Een kleine oase verborgen in het hart van het festival. Op deze intieme locatie gecamoufleerd door zeecontainers vind je elke dag openbare opnames, DJ’s en uitzonderlijke ervaringen.

Le Garage

Le Garage is de nieuwe tempel voor gitaarmuziek. Heb je zin in headbangen of pogoën? Wil je rock, metal, garage of punk horen? Dan ben je in Le Garage aan het juiste adres. Bereidt u voor op bands als Black Mirrors, STAKE, Wiegedood en meer van dat lekkers.

Kortom , een vijfdaags festival waar iedereen aan zijn trekken komt!

Meer info en tickets op https://www.dourfestival.eu/

Tags: 
Categorie: