Geen Fonnefeesten in Lokeren dit jaar

Er komen geen Fonnefeesten dit jaar in Lokeren. Het gratis alternatief voor de Lokerse Feesten op dezelfde data heeft beslist nog een jaar over te slaan. Het was alles of niets, voor iedereen of voor niemand, geen kleinschalige opzet.

De communicatie van de organisatie is als volgt:

"Beste liefhebbers en supporters van De Fonnefeesten,

Het begint stilaan een (slechte) traditie te worden, communiceren via digitale kanalen i.p.v. in real life samen te komen, maar de omstandigheden nopen ons er nu eenmaal toe.

Ondertussen zijn we in het dagelijks leven opnieuw in een periode terecht gekomen waarin beperkingen, versoepelingen, regels en wetten elkaar afwisselen zodat niemand het bos nog door de bomen ziet. Telkens in onze hoofden het gevoel begint te spelen dat het terug beter wordt, komt de realiteit onaangekondigd het feestje verpesten.

We hopen tegen beter weten in en klampen ons vast aan wat ons voorgespiegeld wordt. Datums verschuiven en wij volgen. Niemand wil of durft te zeggen wat we stilaan allemaal beginnen te beseffen: de zomer van 2021 wordt geen zomer van zorgeloos genieten zonder restricties, van massaal meekelen met je favoriete band, van je pint kwijt zijn en dan maar de dichtstbijzijnde leegdrinken, kortom van onbekommerd feesten.

Het is met veel spijt, pijn, ontgoocheling en verslagenheid dat we jullie moeten meedelen dat er ook deze zomer geen Fonnefeesten zullen zijn.

Een beslissing waarvan we beseffen dat ze hard aankomt.

We hebben altijd gezegd dat we De Fonnefeesten enkel voor en met iedereen willen organiseren.

En als er in deze turbulente tijden één ding zeker is, dan is het wel dat net dat deze zomer uitgesloten is.

We hopen dat jullie begrip kunnen opbrengen voor deze hartverscheurende beslissing.

Betekent dit dat we nu terug onder onze steen kruipen en wachten op de zomer van 2022? Uiteraard niet!

Plannen maken op lange, en zelfs op korte termijn is voorlopig niet echt mogelijk.
Maar een paar beloftes kunnen we wel doen.
Onze focus gaat nu al uit naar onze volgende editie.
We laten zomers zonder Fonnefeesten niet het nieuwe normaal worden.
En we komen terug, sterker dan ooit!
We hopen jullie in 2022 allemaal te mogen ontvangen, want het is ook dankzij jullie onmisbare enthousiasme en aanwezigheid dat we van De Fonnefeesten al 27 jaar een wel heel uniek feest in Lokeren maken.
Het virus heeft ons momenteel misschien klem gezet, maar als we zoals we al jaren doen, samen aan hetzelfde zeel trekken dan is er geen twijfel over wie het zal halen.
Een dikke knuffel,
De Fonnefeesten"

 

Meer info over dit festival: 
Categorie: