Geen Pantera op Rock Am Ring

De Rock Am Ring en Rock Im Park festivals hebben gisterenavond bekendgemaakt dat Pantera niet welkom is op de festivals.

Pantera was zoals op veel andere festivals komende zomer bevestigd op Rock Am Ring en Rock Im Park. Ze zijn echter daar niet meer welkom en verwijderd uit de line-up. De reden is niet bekendgemaakt, maar dat kan alles te maken hebben met het gedrag van zanger Philip H. Anselmo, die al eens een Hitler groet on stage durfde te uiten (net zoals Ministry frontman Al Jourgensen dat wel al eens deed, bv. op Dynamo Metal Fest enkele jaren terug). Er zou geluisterd en gepraat zijn met diverse partijen waaronder de band en entourage, de organisaties en de fans en bezoekers, maar het besluit kwam om de band te verwijderen van de affiche. De vertaalde aankondiging van de organisatie:

"De band Pantera zal niet zoals aangekondigd op Rock Am Ring en Rock Im Park 2023 optreden. De afgelopen weken hebben we vele intensieve gesprekken gevoerd met artiesten, onze partners en jullie, de festivalfans; de kritiek verder gezamenlijk besproken; en besloten om de band uit het programma te halen."

Rock Am Ring gaat in 2023 door van 2 tot en met 4 juni.

Categorie: