Nieuwe namen Kiss My AFF + inkom betalen met batterijen

Het Genkse Kiss My AFF heeft vandaag vier nieuwe namen bekend gemaakt.

Deze nieuwe namen zijn Wolf People, Get Cape. Wear Cape. Fly, Head Full of Flames en Sleep Party People.

Ook doet Kiss My AFF een speciale actie omtrent lege batterijen. In plaats van een inkom kaartje te betalen moet elke bezoeker drie lege batterijen meebrengen, deze batterijen worden gerecycleerd en zo draagt Kiss My AFF een steen bij aan de natuur.

Kiss My AFF,

AFF in Genk pakt uit met een ongeziene stunt. Het festival onderneemt al jaren acties op het vlak van ecologie, en deze editie is dat niet anders. Op 3 en 4 augustus vraagt AFF de bezoekers om te betalen met … gerecycleerde grondstoffen. Een toegangskaartje krijgt de festivalganger dus niet in ruil voor harde euro’s, maar door gebruikte batterijen of afgedankte zaklampen in te leveren. Partner van de actie is batterijeninzamelorganisatie Bebat.

Het Absolutely Free Festival is – zoals de naam al zegt - een gratis festival, en het wil dat voor alle duidelijkheid ook blijven. Alleen wil AFF de festivalbezoekers op een leuke, positieve wijze duidelijk maken dat gratis niet gratuit is. Het festival mag dan geen toegangsgeld vragen, omdat het op binnen- en buitenlandse kwaliteitsbands mikt, loopt de reële ticketwaarde – zoals in het geval van een betalend festival - al snel in de tientallen euro’s. Voor alle duidelijkheid: AFF vraagt in 2012 van de festivalbezoekers geen harde euro’s, maar wel een kleine inspanning. Deze actie – in samenwerking met batterijeninzamelorganisatie Bebat - past ook helemaal in de ‘do it yourself’-filosofie van het festival.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wie gratis naar AFF wil gaan, zal dus een kleine inspanning moeten leveren. Iedere festivalbezoeker wordt gevraagd om gebruikte batterijen (of afgedankte zaklampen) mee te brengen. Heel concreet: wie drie lege batterijen dropt in de Bebat-containers aan de ingang van het feestterrein, mag tijdens de twee festivaldagen gratis binnen. Niet alleen uw portemonnee vaart er dus wel bij, maar ook de natuur.

Geen batterijen? Ook dan wordt de natuur er beter van!

Breng je geen batterijen mee? Dan is er een alternatief waar de natuur ook beter van wordt. Geen gebruikte batterijen in huis of helaas vergeten, dan kan je aan de toegang tot het AFF-festivalterrein een stukje natuurgebied van Natuurpunt sponsoren. Daar betaal je drie euro voor. Wie toch nog twee lege batterijen/zaklampen meebrengt, legt één euro neer. Wie één batterij aflevert, betaalt twee euro.

Het op die wijze ingezamelde geld gaat volledig naar Natuurpunt.

De natuurorganisatie zal het bedrag gebruiken voor de ontwikkeling van het nieuwe uitgestrekte natuurgebied Bichterweerd aan de Maas in Dilsen-Stokkem. Met amper drie euro helpt iedere festivalbezoeker om telkens 20 vierkante meter natuur te doen floreren.

Meer info op https://www.kissmyaff.be

Categorie: