Opnieuw avant-garde metal dag op Dour

Zaterdag 18 juli is het weer Avant-Garde Metal Day en de headliners zijn Cult of Luna en AmenRa.

De Avant-Garde Metal Day is terug voor een tweede editie op Dour. Le Garage is het gloednieuwe podium voor gitaarmuziek en wie zich daar zaterdagmiddag naar binnen waagt, zal merken dat het er daar dan allesbehalve rustig aan toe gaat. Ook in 2020 houdt Dour vast aan de regel waarmee het internationaal zo’n sterke reputatie heeft opgebouwd: het festival programmeert muziek voor iedereen en maakt daarbij gedurfde keuzes, maar het gaat altijd voor kwaliteit.

Dit jaar treden in Le Garage de Zweden van Cult of Luna aan. Zij brachten in 2019 een nieuw album uit, A Dawn to Fear, een steengoede plaat waarmee ze bewijzen dat ze een van de allerbesten zijn in de post-metal scene. De Belgische doom metal band AmenRa zal ook zijn waanzinnige, unieke show brengen, een concert in de vorm van een liturgische beleving, met een nauwe band met het publiek, fantastische teksten en loeiharde muziek.

Metal is hot in België en daarom staan er nog twee landgenoten op het podium! Dankzij de ijzingwekkende, bloedstollende liveact van Lethvm zal het publiek meteen klaarwakker zijn. Brutus zal de fans overdonderen met zijn brede muzikale palet, vol hardcore, post-rock, metal en post-hardcore.

Ook Gatecreeper is van de partij, altijd mysterieus en dreigend, en zal je op Dour met donderende muziek naar de keel grijpen. En ook de doortocht van de Spaanse wervelwind Altarage zal intimideren en een verpletterende indruk nalaten.

Twee Franse bands, Regarde Les Hommes Tomber en Hangman’s Chair, staan als collectief op de affiche en met vereende krachten zullen de 9 artiesten de zaal op zijn grondvesten doen daveren met hun intense, verstikkend donkere muziek.

Dour gaat in 2020 door van woensdag 15 juli tot en met zondag 19 juli.

Categorie: