Pitfest haalt 1914 voor het eerst naar West-Europa

Na de onverwachte afzegging van Just Before Dawn moest de organisatie van Pitfest op zoek naar een gelijkwaardige vervanger. Met de aankondiging van 1914 lijkt het Drentse festival geslaagd te zijn in deze missie, waarbij het ook nog eens het eerste live optreden van 1914 in West-Europa is.

1914 is afkomstig uit Lviv, Oekraïne. Het bestaan van de band is een hommage aan iedereen die strijdend ten onder gegaan is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het is geen politieke of oorlogszuchtige band, maar meer een onderwijzer of historicus die verhalen vertelt over oorlog, onrecht, angst, hopeloosheid en de dood...
 
Veel belangrijker nog: de muziek is lomp en zwaar. Ze brachten inmiddels 2 full-length albums uit. Met een unieke mix van black metal, sludge, doom en death zijn ze klaar om de wereld te laten zien hoe goed ze zijn en hoe intens hun liveshow is.
 
Pitfest vindt plaats op 24 en 25 mei aanstaande, in het Drentse dorpje Erica. De weekendkaarten zijn al voor 86% verkocht, campingkaarten zijn bijna uitverkocht. Alle verdere info is te vinden op de festivalpagina.
Categorie: