Preview Zingem Beeft 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van Zingem Beeft. 16 september 2023 is de dag dat Kruisem weer zal beven. We worden flink verwend met maar liefst 7 bands. Het wordt weer een stevige editie dit jaar in De Mastbloem. Openen doen we met de lokale band BEAL, waarna ze snel worden gevolgd door Lost Baron, Huracan, The Curse Of Milhaven, Angel Crew en Shizophrenia. En als kers op de taart heeft Zingem Beeft als afsluiter niemand minder dan Fleddy Melculy. Dit jaar gaat het dak er zeker en vast af knallen.

BEAL

BEAL, een band afkomstig uit de Vlaamse Ardennen. Enkele leden van de band zijn dan ook geen onbekenden voor Zingem Beeft. De zanger Thomas De Wispelaere (Our Common Sense) was er al in 2021 en gitarist Walter Snoeck (Earupt) die een tijdelijke vervanging doet, stond zelfs op de allereerste editie van Zingem Beeft. No bullshit heavy metal wordt naar de oren gesmeten en Kruisem zal al voor de eerste maal beven.

Lost Baron

Lost Baron windt er geen doekjes om. Stoner, hardcore en sludge, dat belooft. Deze Roeselaarse band is dan ook al een paar jaar een gevestigde waarde in de metalscene. Yannick en zijn compagnons hebben het podium al gedeeld met Psychonaut, Your Highness, Bark, Fire Down Below, … Ze hebben ook al verschillende evenementen achter hun naam staan waaronder Fleddypalooza, Ieperfest, Roadkill Festival, Antwerp Metal Fest en nog vele andere om op te noemen. Op 16 september mogen ze het dak eraf knallen in Kruisem. Energiek en straight to the point.

Huracán

Het Gents-Antwerpse viertal Huracán maakt sludge metal voor de liefhebbers van zware gitaren en slopende ritmesecties. Huracán is de k'iche' maya god van wind, storm en vuur. De band speelt dan ook stormachtige muziek met verrassende wendingen waarbij straffe riffs, hypnotiserende drums, gloeiend gebrul en cleane vocalen elkaar perfect aanvullen.

The Curse Of Milhaven

The Curse of Millhaven is een melodische deathmetalband uit het West Vlaamse Ieper. In 2014 bracht de vijfkoppige band hun eerste album uit, getiteld Vestibule of Hell. Later volgde hun EP Plagues en het album Thresholds. De mannen deden ervaring op als voorprogramma van Aborted, Carnifec, Hatebreed en de Nederlandse Legion of The Damned. Daarnaast speelde de band ook nog eens op Antwerp Metal Fest en Graspop.

Angel Crew

Deze Belgische/Nederlandse metalband is zonder twijfel een van de beste hardcore-acts die de Lage Landen heeft voortgebracht. Wat wil je, de leden zaten eerst bij Backfire, Pro-Pain en andere grote namen. De band is sinds een paar jaar weer helemaal terug aan het front. Zo werd in 2016 het jarenlange wachten op de opvolger van de iconische plaat ‘One Life, One Sentence’ beloond. ‘XVI’ bleek een schot in de roos.

Schizophrenia

Het Antwerpse Schizophrenia, onstaan in 2016, brengt een explosieve cocktail van trash- en deathmetal naar het podium. Brutaliteit, stevigheid en verfijnde gitaren. Een betere subheadliner kan men zich niet wensen. De band heeft ondertussen ook al de kans gekregen om op de grote festivals mogen staan waaronder Graspop, Alcatraz, HellFest, … en binnenkort kunnen ze Zingem Beeft ook aan hun rijkgevuld palmares toevoegen.

Fleddy Melculy

Afsluiten doen we met een klepper van formaat. De enige echte Fleddy Melculy. De band is een gevestigde waarde geworden in de Benelux. Een goed geoliede machine die podium na podium inpalmt. Dit wordt een feestje in uw huisje, in dit geval De mastbloem in Kruisem. Dat belooft als afsluiter van Zingem Beeft. Als het dak er tegen dan nog niet is afgevlogen dan zullen de mannen van Fleddy dat wel voor elkaar krijgen.

Alle info is terug te vinden op http://www.zingembeeft.be

Tickets zijn verkrijgbaar via volgende link: https://www.zingembeeft.be/tickets-zingem-beeft

Categorie: