Randprogramma en finalisten bandwedstrijd Jera On Air bekend

Jera On Air maakt het randprogramma voorafgaand aan het festival bekend, alsook de finalisten van de bandwedstrijd.

Jera On Air start met een heuse preparty. Eerder kondigde het festival al aan dat de pre party op donderdag 27 juni een volwaardige festivalavond zal zijn. Met de bands Bury Tomorrow, Deez Nuts, Our Hollow Our Home en Shvpes was hier de toon al goed voor gezet. Daarnaast zullen er nog twee podia zijn op de donderdagavond. In the Buzzardstage is er een Tribute night waar drie regionale bands een tribute brengen aan Nofx, Bad Religion en Green Day. Tot slot draait ook de Ravenstage volop met het nieuwe concept 'EMO night'. Deze EMO night, die opgeluisterd wordt door de DJ's Shaking Back Sunday, Big Boys! At The Disco, Discobar Confessional en My Chemical Bromance wordt volledig gehost door Dynamo Eindhoven.

De Ravenstage zal op vrijdag en zaterdag gevuld zijn met DJ's. Overdag voornamelijk Dub en Reggae, lekker rustig dus, maar zodra de zon zijn weg achter de horizon heeft gevonden, wordt de Ravenstage een Drum n Bass tempel. Internationaal bekende DJ's als Black Sun Empire, Ophidian, Nymfo, Limewax, Trasher, The Dead Cvlt en Counterstrike komen de tent afbreken. De Ravenstage wordt gehost door Bangana en PRSPCT.

Wat betreft de wedstrjid, jaarlijks organiseert Jera On Air in samenwerking met Dynamo Eindhoven een bandwedstrijd voor talentvolle en opkomende bands om een plekje op het festival te vergaren. Dit jaar schreef het recordaantal van 152 bands zich in en zullen Manu Armata, Another Now (beide uit Nederland), Main Line 10 (Spanje) en Exploding Head Syndrome (Noorwegen) op zaterdag 18 mei in Dynamo Eindhoven hun uiterste best om de openingsspot op vrijdag 28 juni te winnen.

Tot slot bedacht de organisatie dat er meer Nederlandse punk op het festival terug moest komen en zijn er hiervoor acht Nederlandse punk bands geboekt, te weten: Sing Along Riot, Switch Bones, Drunktank, Note To Amy, Screw Houston, R*A*D, Of No Avail en St. Plaster. Ook na het officiële programa belooft het met de eigen punkrock karaoke met live band nog lang onrustig te blijven in de Punkrockbar.

Jera On Air gaat in 2018 door op 28, 29 en 30 juni.

Meer info over dit festival: 
Categorie: