RATT, Gloryhammer en Seven Witches op Alcatraz Festival

Een nieuwe week dus weer nieuwe namen voor Alcatraz Hard Rock & Metal Festival. En dat zijn er alweer enkele veelbelovende. RATT komen voor de allereerste keer hun spandex broeken showen aan het Belgische publiek. Met GloryHammer en Seven Witches komt er ook weer een stevige portie power metal bij.

Wetende dat die van RATT al sinds de jaren '80 de verpersoonlijking van de Sunset Strip glamrock zijn is het een bijzonder verbazend feit dat ze nog nooit in België hebben opgetreden. Bij Alcatraz Music moeten ze dat ook ontdekt hebben en besloten dat zoiets toch niet zomaar kon zijn. Dus komt RATT volgende zomer naar België's meest overbevolkte gevangenis. Houdt uw make up en haarlak alvast bij de hand.

Christopher Bowes stak als frontman van Alestorm twee jaar geleden nog het Alcatraz festivalterrein in de spreekwoordelijke fik. In zijn andere hobby, GloryHammer, treed hij iets minder uitbundig op de voorgrond maar heeft hij muzikaal toch ook de touwtjes stevig in handen. De zotte fratsen op het podium laat hij hier over aan Thomas Winkler. Hun symfonische power metal zal vol overtuiging over de Alcatraz weide knallen, gegarandeerd.

Het Amerikaanse Seven Witches draait ondertussen ook al meer dan twintig jaar mee in de metal scene. En zolang staan ze al garant voor stevige power metal. Ze zijn niet direct de grootste of meest bekende band maar laat onbekend vooral niet onbemind zijn.

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival gaat in 2020 door van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus.

Categorie: