Rock Werchter krijgt kritiek na 100 days countdown boodschap

Rock Werchter heeft ongewild een hoop kritiek over zich gekregen na een '100 days to Rock Werchter' countdown, alsof er geen vuiltje aan de lucht hangt. Met de coronamaatregelen die steeds strikter worden is het immers lang niet zeker dat ook dit festival effectief zal doorgaan.

Het regent kritiek op de social media kanalen van Rock Werchter. De organisatie deelde eerder vandaag onderstaand bericht: "100 days to Rock Werchter 2020. Let the countdown begin!". Helaas zijn door de vele strikte maatregelen voor het coronavirus al heel wat festivals in april en mei afgelast en in het buitenland ook in juni. Het is dus nog lang niet zeker of Rock Werchter wel zal doorgaan. De onzekerheid die er heerst lokte heel wat reacties uit, gaande van lachwekkend tot bezorgd en zelfs boosheid. Enkele voorbeelden:

"Good that you are optimistic :-)"

"Goed dat jullie positief blijven! Het zou echter ook sieren om een kleine update te doen over de situatie vanuit jullie kant. Nu komt het over alsof jullie geen idee hebben van wat er in de wereld aan de hand is. En het helpt ook niet voor iedereen die zich zorgen maakt over hun geliefde festival. Communication is key op dit moment en daar ontbreekt het nu aan vanuit jullie kant helaas."

"Schandalig dat jullie dit door willen laten gaan en zo terug voor een hoop besmettingen gaan zorgen. Wees realistisch. Gezondheid gaat voor op inkomsten en winst, hoe erg het ook is."

"Wat voor ne zever post is da nu weer. Wees realistisch en zeg waar het op staat. 4 dagen 80000 mensen op ne hoop. Of zitten jullie ergens op Mars???"

"Hier geloof ik niet in. Als dit door gaat zijn we weer bij af. Kunnen we helemaal opnieuw beginnen"

"Via streaming, op ons eigen gazon :-)"

"Countdown naar ? Olympische spelen worden afgelast en jullie denken dat Werchter door zal gaan. Laat ons hopen dat deze post in functie van de verzekeringen is en jullie hiervoor wachten op geschikte moment om te annuleren? En anders zijn jullie totaal wereldvreemd...."

"Hoe zit het eigenlijk? Koop ik mijn ticket alsnog? Of beter niet? Komen alle bands eigenlijk wel? Graag updates hierover?"

"We’ll have to wait for Every Single Band to Cancel their European Summer Tour for the Rock Werchter Organisers to stop selling Tickets..."

"Glastonbury and the Olympics are officially cancelled but Werchter is still on? Yeah right, dream on folks, dream on ... "

"Too bad my favorite festival is showing such disappointing behaviour..."

"That's optimistic if even the Olympics, EK , Glastonbury etc are postponed" 

Categorie: