Thé Lau/The Scene en Taymir naar Pinkpop

Thé Lau/The Scene en Taymir zijn twee nieuwe namen die Pinkpop toevoegd aan hun affiche.

De affiche voor de 3 podia zijn compleet momenteel. Pinkpop voegt binnenkort nog de 9 resterende bands toe voor het vierde nieuwe podium.

Pinkpop,

Met de komst van Nederlandse acts Taymir en Thé Lau/The Scene is het programma op de drie bekende Pinkpop podia rond. De negen overgebleven lege plekken op het nieuwe vierde podium zullen de komende weken worden ingevuld.

De Amsterdamse band The Scene stopt ermee. De band rondom oprichter, frontman en songwriter Thé Lau speelt op Nederlandse bodem alleen nog op 7 juni op Pinkpop en 17 juni in de Paradiso. De laatste show is in Brussel op 21 juni in de AB. The Scene is bij het grote publiek bekend van de hits ‘Iedereen Is Van De Wereld’, ‘Open’ en ‘Blauw’. Het afscheid is noodgedwongen omdat Thé Lau onlangs te horen heeft gekregen dat hij niet lang meer zal leven. De zanger en frontman heeft al enige tijd kanker: ’Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek. Voor de eerste keer op Pinkpop en als vanouds in Paradiso in Amsterdam en de AB in Brussel.’ De band staat op zaterdag 7 juni op de Brand Bier Stage.

Een dag later, zondag 8 juni, maakt ook het Haagse Taymir zijn opwachting op de Brand Bier Stage. De band maakt indiepop in de beat-traditie van de jaren 60. In de eerste week van oktober kwam Taymir’s eerste single ‘Aaaaah’ uit welk al snel werd opgepikt door 3FM en De Wereld Draait Door. Kort daarop werd Taymir verkozen tot 3FM Serious Talent, werd de single ‘Aaaaah’ zelfs uitgeroepen tot 3FM Megahit en stond de band als enige Nederlandse band op het London Calling festival in Paradiso. Nadat het grootste deel van 2013 volledig in het teken stond van het schrijven van het op 25 oktober verschenen album ‘Phosphene’ is Taymir dit jaar veelvuldig te zien op de festivalweides.

Meer info over dit festival: 
Categorie: