Wacken neemt maatregelen voor modder

Wacken Open Air doet er alles aan om de kamperende festivalganger het zo makkelijk mogelijk te houden in de modderige omstandigheden die er nu heersen.

Update: dagparkings zijn niet meer beschikbaar.

Het heeft vorig weekend en begin deze week flink geregend in de regio van Wacken. Zowel het festivalterrein als de parkings en camping liggen er dan ook smerig bij. Modderpoelen zijn overal, wat het voor de festivalbezoekers moeilijk maakt maar vooral voor de kampeerders die met hun auto het terrein op willen gaan.

Wacken stelt dan ook alles in het werk om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. Eerder riepen ze al op om niet met de auto op voorhand naar het festival te komen en pas vandaag (de eerste echte festivaldag) dat te doen. De wristband omruilkassa blijft ook een hele nacht open om alle late bezoekers van hun toegangsbandje te kunnen voorzien. Verder stellen ze de dagparking open voor kampeerders, proberen ze het modderig en ondergelopen terrein in een begaanbare staat te brengen en zijn de pendelbussen gratis. Er is vanuit het naburig stadje Itzehoe vanaf het station een gratis parking met pendelbussen, wat ze ten stelligste aanraden. Zij die er dit jaar heen gaan of er al zijn, veel succes!

Update: de dagparkings zijn volledig ingenomen door mensen die er meerdere dagen verblijven, dit doordat de organisatie geen andere oplossing ziet voor de slechte conditie van het kampeerterrein op sommige plekken. Mensen die op en af rijden of slechts een dag komen, worden aangemaand het openbaar vervoer te gebruiken.

Meer info over dit festival: 
Categorie: