Wateroverlast op Wacken Open Air

Het noorden van Duitsland kampt met extreem veel regen. Daarom adviseert de Wacken Open Air organisatie om je vertrek naar het festival en dan vooral de camping nog even uit te stellen.

Update 01/08/2023: de organisatie roept op om niet meer met de auto naar het festival te komen. Enkel wie al in de nabijheid is, zal nog toegelaten worden.

Update 02/08/2023: het festival heeft een maximumcapaciteit ingelast en deze is al bereikt. Er is een volledige toegangsstop uitgeroepen. Wie al een festivalbandje heeft kunnen halen heeft geluk. Wie dat nog niet heeft, wordt verzocht terug te keren naar huis.

Laatste update: voor personen die niet het festivalterrein opgegaan zijn en hun ticket dus niet gebruikt of kunnen gebruikt hebben, wordt een refund gegeven.

Mensen die al onderweg zijn naar Wacken Open Air worden door de organisatie aangeraden hun reis te onderbreken en degenen die nog moeten vertrekken om dat even uit te stellen. Vooral de kampeergronden staan stevig onder water en zijn niet klaar om gasten te ontvangen. De organisatie adviseert verschillende opties via hun kanalen, zoals de parkeerplaats Parkplatz Rot bij het Volksparkstadion in Hamburg of de Hungriger Wolf luchthaven, Towerstrasse.

De organisatie hoopt om alles morgen in gereedheid te hebben gebracht. Rain or shine!

Update 01/08/2023: helaas is er deze nieuwe nacht opnieuw veel regen gevallen boven noord-Duitsland. Dit heeft de situatie alleen maar erger gemaakt, de meeste campings en de wegen tot daar zijn niet meer berijdbaar voor gemotoriseerde voertuigen. De organisatie riep op om niet meer met de auto naar het festival te komen, enkel zij die al in de file staan op de 'holy grounds' van Wacken zelf kunnen nog toegelaten worden, mits het nodige geduld. Er is al sprake van een mogelijke compensatie of terugbetaling van tickets, maar daar heeft de organisatie nog niet over gecommuniceerd.

Update 02/08/2023: er is een volledige toegangsstop, een capaciteitsgrens voor Wacken Open Air. Wegens het weer werd het acceptabele bezoekersaantal al bereikt. Elke verdere aankomst naar en op het festival moet gestopt worden. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van WOA dat deze beslissing wordt genomen. De aanhoudende, moeilijke weersomstandigheden laten de organisatie geen andere keuze, aldus de laatste melding. Ook het Wacken dorp en de dagparkings zijn niet bereikbaar, iedereen wordt ontraden er nog naartoe te reizen.

Laatste update: wie niet meer het terrein op mocht na de toegangsstop of wie gewoonweg huiswaarts gekeerd is, kan het geld van hun aangekochte tickets terugkrijgen. Meer informatie daarover vind je via deze link.

Meer info over dit festival: 
Categorie: