Interview Spoil Engine: Iris Goessens

Artiest: Spoil Engine

Geïnterviewde: Iris Goessens (zangeres)

Interview afgenomen in: Muziekgieterij, Maastricht

Label: /

In de Muziekgieterij in Maastricht hadden we een gesprek met Iris Goessens, de nieuwe frontvrouw van Spoil Engine. Ze gaven er nadien een spetterend optreden, waarvan je de review hier kan lezen.

Kan je beginnen met jezelf kort voor te stellen?

Tuurlijk, ik ben Iris en ik ben de zangeres of ook wel schreeuwer van deze band.

Je bent ook de zangeres geweest van Drunken Dreams, hoe zit het met deze band?

Ja dat klopt, ik ben uiteindelijk uit deze band gestapt. Nu focus ik me volledig op Spoil Engine, het was te moeilijk om evenveel aandacht aan de twee bands te geven.

Hoe werd je benaderd door Spoil Engine?

Er werd vooral gezocht via Facebook en Youtube. Zo zijn ze dan uiteindelijk bij Drunken Dreams terecht gekomen en zo hebben ze me dan gecontacteerd.

Werden er veel mensen gecontacteerd?

Er werden een 30 tal personen gecontacteerd uit zowel België als Nederland.

Heb je in het verleden Spoil Engine live aan het werk gezien?

Ja één keertje, ook in de muziekgieterij. Dat was twee jaar geleden toen The Charm The Fury hier moest spelen.

Jullie EP is ook uitgekomen, hoe was de reactie van het publiek?

Tot nu toe heel goed. We hebben een deel zeer goede reviews gehad, veel goede commentaren. Deze EP doet het echt zeer goed!

Hoe reageerde men op het feit dat er een nieuwe vocalist was?

De nieuwe fans reageerden hier zeer goed op. De fans die Spoil Engine al had moesten even wennen aan het idee van een zangeres maar waren er ook enthousiast over.

Heb jij nog eigen inbreng gehad in de ontwikkeling van deze EP?

Ja eigenlijk wel. De EP was eigenlijk al zo goed als volledig geschreven maar ik heb nog een heel deel mogen aanpassen dus ik kan wel zeggen dat ik mijn ding heb mogen doen.

En heb je ook je eigen ding mogen doen in verband met de vorige nummers want die heb je ook allemaal opnieuw moeten instuderen?

Ik werd vooral aangetrokken door de nummers die meer melodisch zijn maar de thrash nummers waar Niek sterk in was heb ik ook naar mijn hand kunnen zetten.

Hoe ver staat het met het nieuwe album?

Wel momenteel ligt de focus er nog niet op. We hebben nu onze EP uit en we willen deze vooral promoten. Dus nu willen we vooral toeren. We hebben wel al wat materiaal maar we weten nog niet of het een full record gaat worden als we het album gaan uitbrengen, er zijn nog niet echt concrete plannen. Het album is nog steeds in eigen beheer en niet in beheer van een label.

Spoil Engine heeft al vaak voor een groot publiek gespeeld, waaronder Graspop. Heb jij ook al ervaring met een groot publiek?

Met Drunken Dreams heb ik op Bevrijdingsfest opgetreden en dat was zeer fijn. Zelf zou ik ook eens willen optreden op Graspop.

Zijn er ook nog andere plekken waar je wilt optreden?

Vooral Graspop en Wacken maar ook Download Fest. Maar kleine shows zijn ook altijd fijn en ik zou ook graag door Europa willen toeren.

Zijn er misschien al concrete festivalplannen of plannen voor een andere show?

We hebben al een deel bookings staan maar deze zijn nog niet bekend gemaakt.

Een optreden hier in de Muziekgieterij kunnen we voor jou beschouwen als een thuismatch, is dat extra speciaal voor jou?

Ja, het is een leuke zaal en ik heb hier met vorige bands opgetreden. Als hier bands spelen is hier ook wel altijd volk.

Voor de laatste vragen zochten we Steven ‘Gaze’ Sanders op.

Steven eerst en vooral, hoe kom je aan de bijnaam ‘Gaze’?

Wel eigenlijk heel simpel op een optreden duwde iemand me eens een micro in mijn handen en ik schreeuwde ‘gaze geven’. Dat is sindsdien altijd bijgebleven.

En de bandnaam, Spoil Engine, hoe zijn jullie daar bij gekomen?

Wel dat is een grappiger verhaal. We waren eens op een BBQ en na een deel pintjes besloten we om een woordenboek de lucht in te gooien en de pagina wat open lag, daar kozen we een woord uit en dat zou dan onze bandnaam worden. Zo gezegd zo gedaan, dat woordenboek de lucht in en we kwamen uit op de ‘S’. Dus we kozen voor ‘Spoil’. Dat alleen vonden we niet goed genoeg dus er moest nog iets bij. Na enkele uren en biertjes gooiden we dat woordenboek weer de lucht in en we kwamen uit op de ‘E’. Zo kozen we voor Engine, dit staat voor de goedlopende machine wat onze band is.

Bedankt voor het interview en succes straks.

Graag gedaan en geniet van het optreden straks.

Lees ook onze review van de EP Stormsleeper.

Categorie: