Aandacht voor muziek- en evenementensector met Sound of Silence en andere acties

Met een nieuwe actie wil de muziek- en evenementensector de politiek duidelijk maken dat het hoog tijd is om actie te ondernemen, en ook jij kan hier een steentje aan bijdragen.

Wie op social media zit, kon er vandaag haast niet naast kijken. Overal doken profielfoto's van artiesten, organisaties en gewone mensen op met daarop twee rode banners met de woorden 'Sound Of Silence'. Het is een nieuwe actie van de Belgische muziek- en evenementensector, om de aandacht te trekken van de politici voor de sector die het zo moeilijk heeft in deze corona-tijden. "Het is vijf na twaalf voor de bedrijven in de evenementensector, want er wordt niet naar ons geluisterd. Die stilte willen we doorbreken", aldus de boodschap achter de actie, waarbij 'Sound Of Silence' staat voor de noodkreet 'SOS' en de stilte of het gebrek van reactie vanuit politieke hoek. 

Ook wij van GigView pasten onze social media profielfoto's aan om deze actie te steunen. We polsten bij thrash metalband Primal Creation's zanger Koen Mattheeuws naar zijn mening en waarom ook hij zijn profielfoto heeft geupdate: "Ik zou zeggen dat ze de peper en het zout van het leven aan het kwijtraken zijn, maar ze gooien het hele kruidenrek overboord. De diversiteit is de kracht van ons cultureel landschap, ook en vooral de kleinere evenementen. Die sneuvelen het eerst... ik weiger te tekenen voor (nog meer) gemakzuchtige eenheidsworst!"

Er zijn ook andere eerder ludieke initiatieven (maar daarom niet minder serieus), zoals sinds 8 augustus omstreeks 20:00 luid We're Not Gonna Take It door de boxen te knallen als protest voor het niet toestaan van evenementen die corona-proof worden gemaakt en het gebrek aan duidelijkheid en steun, een actie gestart in het Antwerpse waar onder andere Antwerp Metal Fest, Slaughterfest en andere lokale concerten niet konden doorgaan en ook de afgelopen weken corona-proof initiatieven werden afgelast.

Tags: 
Categorie: