Aenimus stelt nieuwe video en nieuwe gitarist voor

Metal meets tango in de nieuwe videoclip van Aenimus! Die video is voor het nummer Between Iron and Silver, afkomstig uit hun jongste album Dreamcatcher. Grote afwezige in deze video is gitarist Sean Swafford die jammer genoeg besloot de band te verlaten. In Greg Paulson werd echter al een waardige opvolger gevonden.

Bekijk hier de video voor Between Iron And Silver.

Seth Stone merkt op: "We zijn blij onze videoclip voor Between Iron And Silver in première te brengen. Het idee achter de video was om een ​​dans te creëren die passie, strijd en intensiteit tussen twee dansers liet zien om de relatie tussen Dr. Hannibal Lecter and Clarice Starling, bekend uit de boeken en films Silence of the Lambs en Hannibal, metaforisch weer te geven.

Het lyrische concept van Between Iron And Silver is een brief van Dr. Lecter aan Clarice waarin hij zijn obsessie voor haar uitdrukt, de betovering die hij over haar heeft en zijn verlangen naar Clarice om 'met me mee te doen in de duisternis van de hel'. We zochten de hulp en de enorme vaardigheden van Joe Ferreira en Dahiana Oliver om een ​​krachtige dansroutine te creëren en uit te voeren om dit verhaal opnieuw te vertellen. De twee hebben absoluut mijn visie en verder vastgelegd, gebruikmakend van hun achtergrond in tango en hedendaagse dans. Het is niet gebruikelijk dat twee dingen aan de uiteenlopende kanten van het spectrum, zoals tango en deathmetal, samen kunnen komen om zoiets krachtigs en moois te creëren, maar ik heb het gevoel dat we als team datzelfde hebben bereikt en ik hoop dat je net zoveel van de video geniet zoals we het voor jullie allemaal hebben gemaakt."

"Met de release van de video zul je de afwezigheid van gitarist Sean Swafford opmerken. Helaas kan Sean niet meer touren en aangezien touren tegenwoordig zo belangrijk is voor het succes van bands, besloot Sean Aenimus te verlaten. We hebben allemaal het hoogste respect en de liefde voor Sean en zijn zo dankbaar dat hij al die jaren bij Aenimus is geweest. Daarmee hebben we het genoegen Greg Paulson in de band te verwelkomen. Hij is zowel een ongelooflijke gitarist en is een absoluut genot om mee te touren dit afgelopen jaar. We zijn erg enthousiast over de nieuwe muziek die hij en Jordan onlangs samen hebben geschreven en zijn ervan overtuigd dat hij een geweldige aanvulling op Aenimus zal zijn."

Sean Swafford legt verder uit: "Met een zwaar hart kondig ik mijn vertrek uit Aenimus aan. Ik wil duidelijk zijn dat deze splitsing vriendschappelijk was. Ik ben op een punt in mijn leven waar touren niet meer mogelijk is. Dit breekt mijn hart. Ik heb meer dan de helft van mijn leven gedaan om dit mijn enige onderneming te maken. Ik heb enorme stappen gemaakt en ben dankbaar voor die kansen. Ik heb levenslange vrienden gemaakt die ik anders nooit had ontmoet. Ik zal blijf muziek maken omdat het nog steeds zo leuk is. Bedankt aan iedereen die me heeft ondersteund om dit punt te bereiken.

Ik wil mijn ouders bedanken dat ze me altijd hebben aangemoedigd, me op tournee hebben gehuisvest en me op shows hebben ondersteund. Dank aan mijn bandgenoten voor het feit dat ze me in de band hebben toegelaten en in het bijzonder Seth voor het altijd vinden van manieren om deze band overeind te houden. Dank aan de vele mensen die ons op tournee hebben ondergebracht. Dank aan Gerardo en Nuclear Blast voor het feit dat ze altijd zo gul zijn en vertrouwen in ons stellen. Vooral dankzij de fans die me eraan hebben herinnerd waarom ik het überhaupt heb gedaan. Dit zal niet de laatste zijn die je van me hoort. Proost op een nieuw hoofdstuk."

Greg Paulson verklaart op zijn beurt dan weer: "Ik ben heel blij om officieel lid te worden van Aenimus als de nieuwe gitarist! Ik heb grote schoenen te vullen, maar ben zeer dankbaar voor deze mogelijkheid. Na 2 tournees met de band te hebben gedaan, realiseerde ik me hoe goed we muzikaal contact maken. We zijn begonnen met het schrijven van een episch nieuw album en hebben nog veel meer opwindend nieuws te komen. Tot ziens ergens op onze weg!"

Categorie: