Afscheidsconcert Raketkanon

Raketkanon is zonder twijfel een van de strafste livebands die ons landje rijk is. Na 10 jaar houdt de band het voor bekeken.

Met een bezetting bestaande uit leden van Kapitan Korsakov, Waldorf en Tomàn en na enkele concerten reeds de reputatie van gevaarlijkste live-band van het land, trekt Raketkanon het podium op. Raketkanon blaast, spuwt en knalt alles en iedereen op zijn doortocht aan flarden. Hun debuutalbum RKTKTN #1 (2012) is een samenraapsel van al wat heerlijk pijn doet aan de oren. Denk aan de sludgesound van Melvins, de experimental drift van Tomahawk of de chaotische psychedelica van Butthole Surfers.

Voor de opnames van hun tweede langspeler RKTKN #2 (2015) wist de groep niemand minder dan Steve Albini te strikken. Deze legendarische producer was in het verleden verantwoordelijk voor onder andere albums van Nirvana, PJ Harvey, The Jesus Lizard en The Pixies. Na een pauze is Raketkanon terug met hun derde album RKTKN#3 waar ze experimenteren hoe ver ze hun noiserock kunnen drijven.

Nu dus na 10 jaar houdt deze band het voor bekeken en willen afscheid nemen in schoonheid. Een allerlaatse tournee en een afscheidsconcert in de Vooruit in Gent op donderdag 27/02/2020.

Categorie: