Alien Chicks kondigt debuut-ep "Indulging The Mobs" aan.

De Londense powerpunkspecialisten Alien Chicks kondigen debuut-EP 'Indulging The Mobs' aan, die op 18 juli uitkomt via Hideous Mink Records (Opus Kink, Fake Turins, Black Bordello) & SO Recordings (Enter Shikari, Deadletter, Big Special), en delen bijtende lead single 'Steve Buscemi', vandaag uit (30 april).

Met brede steun die borrelt in de radiogolven van BBC Radio 1 (Jack Saunders, Arielle Free, Amy Lamé), BBC 6 Music (Steve Lamacq, Tom Robinson) en Radio X (John Kennedy), evenals de goedkeuring van smaakmakers van onder meer The Independent en DIY Magazine, Alien Chicks en hun mix van surrealistisch sociaal commentaar zijn klaar voor een mijlpaalmoment met de aanstaande komst van hun debuut-EP.

Bij de details van hun eerste EP-single legde de groep uit: "'Steve Buscemi' is een ironische satire op Joe's alledaagse frustraties die tekstueel als grap is geschreven ("je wordt gevlamd als brood in een broodrooster") en muzikaal gezien is geschreven om rap in ons geluid te verkennen. Het werd al snel een publiekslieveling en we vinden het geweldig hoe het is gevormd door de live reacties van het publiek. We hopen dat onze hele EP laat zien hoeveel we onze live-optredens waarderen en de mensen die ze zo energiek maken. De EP-titel ‘Indulging The Mobs’ is daar een knipoog naar, net als het EP-artwork. We willen dat mensen zich betrokken voelen bij wat we doen en er net zoveel om geven als wij.”

Categorie: