Amberian Dawn brengt de titeltrack van nieuwe album uit als single en video

Hun stijl wordt wel eens omschreven als ABBA metal en daar is absoluut niets mis mee! Amberian Dawn brengt nu een derde single en video uit hun aankomende album, Looking For You. Het betreft het titelnummer en het klinkt heel representatief voor wat u van het hele album mag verwachten.

De video kan u o.a. via YouTube bekijken (klik daarvoor hier). Looking For You (het album bedoelen we dan) verschijnt op 31 januari via Napalm Records. Je kan jouw exemplaar nu alvast reserveren via de Napalm Records webwinkel.

Looking For You bewijst dat ABBA en metal elkaar niet uitsluiten. Amberian Dawn navigeert in een nieuwe stijl, die nog melodischer is, toetsenbordgestuurd en niet alleen een verfijnde symbiose, maar toch hun eigen stijl: "Melodic ABBA-Metal from Finland". Het nieuwe album zit vol met goed gepolijste en vlekkeloze songwriting, vol pakkende melodieën en epische keyboardpartijen die meteen rillingen over je rug sturen. De veelzijdige en emotionele teksten bieden een geschikte achtergrond voor stijgerende gitaren en elegante klassieke intermezzo's: een zeer verslavende cocktail die wordt aangevuld met een coverversie van ABBA's Lay All Your Love On Me. Met hun muzikale stijl die de afgelopen jaren is veranderd van power metal naar symfonische metal, navigeert Amberian Dawn nu in weer een nieuwe stijl, die nog melodischer is, keyboardgestuurd en beïnvloed door de Zweedse band ABBA. Daarom werken ze al meer dan een maand nauw samen met de bekroonde Finse kunstenaar Kebu om het ingenieuze toetsenbordgeluid te creëren dat op de opname te horen is.

Categorie: