Blasphemer tekent bij Candlelight Records en brengt op 24 Januari nieuw album uit

Met grote fierheid kondigt Candlelight Records aan dat ze een wereldwijde deal hebben gesloten met de Italiaanse extreme metal-krijgers van Blasphemer. Het derde album van de groep, The Sixth Hour, wordt uitgebracht op 24 januari. Of hoe de band het zelf verwoord: "De onheilige kruisvaarders hebben hun ellende gevonden: de feniks. De derde opus van Blasphemer zal het licht zien onder de banner van Candlelight Records."

Soms kunnen wij het zelf niet beter verwoorden.

The Sixth Hour presenteert twaalf nummers van pure zwartgeblakerde death metal, gemastered in de beroemde studio Hertz in Polen, bekend om hun werk met Behemoth, Decapitated en Vader. Fundamenteel kunnen we spreken van een conceptalbum want het hoofdthema van The Sixth Hour is de weg van het kruis, d.w.z. de laatste dag van Jezus Christus, het pad dat hem van de Gethsemane naar Golgotha leidde. Het doel van het album is om Jezus af te beelden als louter menselijk, in een poging de pijn die hij de laatste dag voelde, in muziek om te zetten.

De band heeft alvast The Deposition, de eerste nieuwe track en video gedeeld. Bekijk hier en luister hier.

TRACKLIST:

1. Let Him Be Crucified
2. Hail King Of The Jews!
3. The Stumbling Block
4. Stabat Mater
5. Blessed Are The Wombs That Neve
6. Lord Of Lies
7. Via Dolorosa
8. The Robe Of Mockery
9. I.N.R.I.
10. The Sixth Hour
11. The Deposition
12. De Profundis

Blasphemer werd in 1998 opgericht door Simone Brigo (ook bekend van Beheaded) en is sindsdien een beruchte naam in de Italiaanse underground. Ze hebben ook al talloze keren door Europa en de VS gereisd en vele festivals en shows over de hele wereld gespeeld.

De band bracht hun debuutalbum On the Inexistence of God uit in 2008 en de Devouring Deception EP in 2010, beide via het gerenommeerde Amerikaanse label Comatose Music, dat in muziekkringen veel wordt geprezen.

In 2013 werd het wat stil rond de band maar ze kwamen uiteindelijk terug in de scene met de release van tweede album Ritual Theophagy (Comatose Music, 2016), met Darren Cesca (Deeds of Flesh, Arsis, Goratory, etc.) op drums.

2017 was het jaar van de wedergeboorte voor Blasphemer: een nieuwe line-up en een ander geluid, meer georiënteerd op pureblood death metal, zowel door duisternis en intensiteit, en geleidelijk toenemende black metal-invloeden. In juni werd een promosong uitgebracht, 'Jesus Is Stripped Of His Garments', dat uiteindelijk begin 2019 wordt uitgebracht op een split-cd met Neocaesar (met voormalige Sinister voormalige leden).

BLASPHEMER online:  
Facebook | Bandcamp | Candlelight Records

 

Categorie: