BOSTON MANOR deelt nieuwe single 'Sliding Doors'

BOSTON MANOR deelt vandaag de nieuwe single 'Sliding Doors', hun tweede nieuwe nummer uit 2024 en een nummer dat golven van scherpe vervorming berijdt en gaandeweg rijke grooves uitsnijdt. 'Sliding Doors' portretteert de soms seismische impact die de ogenschijnlijk onschuldige acties in ons dagelijks leven kunnen hebben. Het is een nummer dat in veel opzichten terugvoert naar het begin van Boston Manor.

Zanger Henry Cox zegt: "Sliding Doors is vernoemd naar de gelijknamige film. Ik noemde het zo omdat ik, toen we het schreven, begon na te denken over alle beslissingen die ik heb genomen die mij hebben geleid tot het leven dat ik nu heb. Het zette me aan het denken over hoe Boston Manor begon. Ik had een paar gesprekken gehad met Dan [Cunniff, bas] en Mike [Cunniff, leadgitaar] (die ik toen nauwelijks kende) over het starten van een band. Maar in die tijd zat ik op de kunstacademie in een andere stad en er waren nog een heleboel andere dingen aan de hand. Ik begon ook als twee andere bands met verschillende mensen, dus ik dacht dat het gewoon iets was waar je over praat. "

In een wereld vol wanorde en chaos kunnen we soms alleen maar reageren op wat voor ons ligt. De resultaten kunnen onvoorspelbaar, glorieus of verwoestend zijn, maar als mogelijkheden en kansen zich het ene moment voordoen en zich het volgende moment verbergen, is het de manier waarop we op die momenten reageren die ons op ons uiteindelijke pad leiden.

Uitbreidend zegt Cox: "Ik was een weekend naar huis gegaan om mijn ouders te bezoeken en had de bus naar de noordkust genomen om een vriend te bezoeken. Ik was op weg naar huis en de bus stortte neer. Het was niet erg, er was niemand pijn gedaan of zo, maar ik moest uitstappen. Het was erg laat en de bussen stoppen op dat moment vrijwel niet meer in delen van Blackpool. Ik had Mike een sms gestuurd en het bleek dat de bus onderaan zijn straat was neergestort, dus ik heb gewoon We gingen naar hem toe. Uiteindelijk schreven we die avond het eerste nummer van onze demo. Een paar weken later speelden we onze eerste show.

Als die auto niet in die bus was gestopt, zouden we waarschijnlijk nooit Boston Manor zijn begonnen en op alle plaatsen zijn geweest waar we zijn geweest, zou ik mijn vrouw en de helft van mijn vrienden niet hebben ontmoet. Ik weet niet of ik nu nog muziek zou spelen."

'Sliding Doors' is een manier voor de band om te erkennen dat naarmate we door het leven gaan en meer keuzes maken, sommige versies van onszelf wegsterven en er nieuwe versies ontstaan. Wie we worden, kan allemaal te danken zijn aan de worp van een dobbelsteen. Dit wordt onderzocht in de begeleidende video, zoals Cox opmerkt:

"We hebben geprobeerd dit in de videoclip weer te geven, met het idee dat er heel veel verschillende realiteiten zijn, waarvan ik sommige een muzikant ben en andere waarvan ik iets totaal anders doe. De die-hard fans herkennen misschien de uiteindelijke locatie, die is waar we onze allereerste videoclip hebben opgenomen, al lang van het internet geschrapt. In zekere zin voelt de band waarin we ons nu bevinden als een alternatieve realiteit voor de band waarmee we begonnen. Ik kijk terug naar oude video's en ik herken ons nauwelijks!"

Boston Manor 2024 UK/EU live dates

11th April – O2 Academy, Oxford, UK
12th April – Oslo Hackney, London, UK - SOLD OUT
19th June – Chalk, Brighton, UK
25th June – Reithalle, Dresden, DE
26th June - Hydrozagadka – Warsaw, PL
27th June – Rock Cafe, Prague, CZ
21st June – Hurricane Festival, Germany
22nd June – Southside Festival, Germany
23rd June – Full Force Festival, Germany
29th June – Vainstream Festival, Germany
30th June – Jera on Air, Netherlands
10th July – 2000 Trees Festival, UK
11th July – 2000 Trees Festival, UK

Categorie: