Catalyst hun debuutalbum komt uit in september

CATALYST

Na een uitverkochte show op 20 maart brengt de Belgische metalband Catalyst nu een nieuwe single de wereld in. Your Struggle is het eerste nummer dat ook zal verschijnen op het nieuwe album dat in september 2023 wordt gepresenteerd en heet 'The Age Of Rocketeers'.

Nadat Philip Pedraza (ex-Sadistic Embrace, ex-Gitaron) en Aäron On (ex-Gitaron) besloten het heavy metal-project Gitaron te beëindigen, besloten ze samen te blijven spelen. Ze vroegen Aärons broer Benjamin On (ex-Zonder Zorgen, ex- Kidney Punch) of hij zin had om bas te spelen in een nieuw metalproject.

Na zijn toevoeging werd de naam Catalyst gekozen . Die riffs werden structuren en structuren werden liedjes. Ze besloten om verder te gaan in dit project, dus plaatsten ze een online advertentie voor een drummer. Jannes Lemaitre (ex-Titan, Patrones) meldde zich aan en voegde zich bij de band als percussionist. Vervolgens namen ze contact op met de huidige zanger van Monomad, Jeroen Van Ranst, om te vragen of hij geïnteresseerd was in een progressive melodic death metal Band die zo de huidige line-up van Catalyst vormt.

Jeroen had het volgende te vertellen: "De wereld wordt momenteel overspoeld met nieuwe AI-toepassingen. Velen realiseren zich nog niet dat we nog maar een paar maanden geleden in een nieuw technologisch tijdperk zijn beland. De impact zal ook enorm zijn op kunst, muziek, foto, film, literatuur, noem maar op. Your Struggle is een verwijzing naar de persoonlijke worsteling van het individu om te zoeken naar het stukje innerlijke vrijheid dat nog overblijft in een wereld die momenteel wordt overspoeld met nieuwe AI-toepassingen."

Bekijk hier de video van Your Struggle:

https://youtu.be/5fTVJCh1KLc

Members:

Jeroen Van Ranst - vocals

Philip Pedraza - lead guitars

Aäron Onghena - guitars

Benjamin Onghena - bass, Vocals

Sam Bogaert - drums

Categorie: