Ceremony tekent bij Relapse en kondigt nieuw album aan.

Ceremony's nieuwe album, In The Spirit World Now, verschijnt op 23 augustus. De nieuwe single Turn Away The Bad Thing en de videoclip zijn nu al beschikbaar.

Ceremony is terug met hun meest vlotte, intelligente verzameling nummers tot nu toe. In the Spirit World Now markeert een mijlpaal voor de legendarische Californische punk-outfit die trouw gebleven zijn aan zichzelf als songwriters gedurende massale sonische groei gedurende hun lange, legendarische carrière. Het zet Ceremony nog een stap in een ruimte die ze echt die van hun kunnen noemen, als een van de meest unieke en vooruitstrevende punkbands.

Ceremony's leadgitarist, Anthony Anzaldo, wil niet praten over het feit dat zijn band al meer dan tien jaar bestaat. Of dat ze zijn afgedwaald van het hardcore genre dat hen groot heeft gemaakt, of dat ze afscheid hebben genomen van hun oude label Matador Records om zich bij Relapse Records aan te sluiten. Of dat hun zesde album het eerste nieuwe materiaal in vier jaar zal zijn dat de iconische punkband uitbrengt. Deze dingen zijn niet echt belangrijk. Waar het om gaat is dat In The Spirit World nu het meest viscerale en harde slagwerk van Ceremony is.

"We wisten dat dit het beste moest zijn dat we ooit hebben gedaan. We konden na vier jaar nog niet terugkomen met een plaat die maar een paar goede nummers bevatte... Niet nadenken over de evolutie van de band is wat ons gemotiveerd houdt. Er is altijd een liedje dat we niet hebben geschreven, een band waarmee we niet hebben gespeeld, kunst waar we niet aan gedacht hebben, we zijn makers van nature, niet uit vrije keuze", geeft Anzaldo toe.

In The Spirit World werd geproduced door Will Yip (Title Fight, Circa Survive, Turnover) en gemixt door engineer Ben Greenberg (The Men, Pharmakon, Hank Wood en The Hammerheads). Het album groeit met elke luisterervaring en brengt Yip's popgevoeligheden in balans met Greenberg's noise- punk-invloed door dramatische, glanzende synthesizerhooks en een volwassen vocale strategie. Drummer Jake Casarotti en bassist Justin Davis versterken de 11-sporen als een sterke maar kale ruggengraat die interageert met gitaristen Andy Nelson en Anzaldo om een popcentrisch, postpunk-doek te creëren voor frontman Ross Farrar om de meest kwetsbare delen van zichzelf te verdrijven.

Farrar, die de afgelopen drie jaar heeft gestudeerd en lesgegeven aan het MFA Poetry-programma van Syracuse University, heeft zichzelf als zanger op Spirit World gevonden, niet alleen meer zelfverzekerd dan ooit tevoren, maar op onderzoek in een lyrisch grondgebied over geblokkeerde ontwikkeling, mislukte relaties en het oneindige hamsterwiel van zelfvernietiging waar zoveel creatievelingen in terecht komen.

"Ik ben zeer geïnteresseerd in de wil, zoals in iemands vermogen van het bewustzijn en hoe we acties en zelfbeheersing navigeren", zegt Farrar. "Ik heb me lange tijd ongerust gemaakt dat mijn gebrek aan zelfbeheersing me onvermijdelijk zal vernietigen, dus elke paranoia in die materie is op dit album gericht".

In The Spirit World Now is een zorgvuldig samengestelde punkplaat van een band die zo op elkaar is afgestemd als spelers dat hun fysieke scheiding de muziek niet beïnvloedde toen het tijd was om samen te komen en te werken. Ondanks dat ze in tegenovergestelde delen van het land woonden, ontmoetten ze elkaar, oefenden het nieuwe materiaal en demonstreerden het in Anaheim in het atelier van een vriend. Na twee weken staken de nummers los in elkaar en Farrar mompelde alleen maar melodieën over de muziek heen. Een paar maanden later kwamen ze terecht bij producer Will Yip en hij gooide de demo's weg, en hielp de structuur te ontwikkelen terwijl de songs vorm kregen in de studio. Om wat gruizigheid toe te voegen aan hun reeks gepolijste postpunkhits, deed Anzaldo een beroep op Greenberg om melodieën te ontwikkelen en synthesizers en keyboards in de songs te verwerken voordat hij het album mixte.

Op In The Spirit World Now vinden we Ceremony op het hoogtepunt van hun creatieve output, waarbij het altijd evoluerende kwintet verschillende invloeden van postpunk en rock gebruikt om een van de meest fascinerende en aanstekelijke albums van de zomer te creëren. Het verschijnt op 23 augustus via Relapse. Voor informatie over voorbestellen, klik hier. Ceremony heeft ook enkele Amerikaanse release shows aangekondigd en is nu op tournee langs de Amerikaanse westkust met Sheer Mag.

Tracklist In The Spirit World Now:

1. Turn Away the Bad Thing
2. In the Spirit World Now
3. Further I Was
4. /
5. Presaging The End
6. Say Goodbye to Them
7. We Can Be Free
8. //
9. Years of Love
10. Never Gonna Die Now
11. I Want More
12. From Another Age
13. ///
14. Calming Water

Categorie: