Chicago-punkers Sludgeworth kondigen 7" aan met de eerste nieuwe muziek in 30+ jaar

Eind 2022 brachten Chicago-poppunk veteranen Sludgeworth (leden van Screeching Weasel) hun Lookout! Records compilatie Losers of the Year op Red Scare Industries, en nu zijn ze klaar om voor het eerst in meer dan 30 jaar een 7″ uit te brengen met nieuwe muziek! De single ‘Together Not Together’ (z/w ‘Foundation’) met twee nummers verschijnt op 17 mei via Red Scare.

 

Zanger Dan Schafer (ook bekend als Dan Vapid) zegt: “Ik vond het idee van nieuwe muziek een vreselijk idee. Maar toen stuurden de jongens me muziek waar ze mee aan het trappen waren, en woorden en een melodie kwamen onmiddellijk in mijn hoofd. Die paar seconden veranderden alles. Na 32 jaar sinds onze laatste opname, kan ik eerlijk zeggen dat ik niet enthousiaster kon zijn over deze release.”

Drummer Brian McQuaid (ook bekend als Brian Vermin) voegt hieraan toe: "Ik had nooit gedacht dat ik na ruim dertig jaar zou zeggen: 'Hé, kijk eens naar onze nieuwe 7' op Red Scare!', maar ik denk dat mensen zullen zeggen: 'Ja... dat is Sludgeworth' als ze het horen.'

Categorie: