Derde track uit Myrkur's nieuwe album vrijgegeven.

Het nieuwe album van Myrkur wordt een meer op folk getinte plaat. Met een titel als Folkesange verbaast zoiets niet natuurlijk. Op 20 maart kunnen we het in de platenbakken verwachten. Vandaag heeft onze Noorse vriendin alvast een derde track online geplaatst met de mooi bekkende titel Gudernes Vilje, wat zoveel wilt zeggen als The Will of the Gods.

Beluister de track hier.

Myrkur heeft altijd haar eigen weg gebaand en ondergrondse vooroordelen van zware genres uitgedaagd. Kort na het nieuwe moederschap begint Bruun aan een reis naar het hart van de Scandinavische cultuur die haar eigen jeugd kenmerkte. Op Folkesange neemt ze afstand van black metal voor een verfijnde maar verreikende evocatie van traditionele folk, waarbij oude en nieuwe nummers worden gecombineerd met een subliem resonerend effect.

Na eerdere singles Ella en Leaves of Yggdrasil presenteert ze vandaag een derde glimp met Gudernes Vilje, een Deense term die zich vertaalt als "De wil van de goden". Ze legt uit en zegt: "Ik heb dit lied geschreven over het grootste geschenk in het leven gegeven en het dan van je weggenomen te hebben. 'Alt går som Gudernes Vilje' betekent "Alles verloopt volgens de wil van de Goden". We zijn alleen mensen en enkele van de grootste en belangrijkste dingen in dit leven, zijn volledig buiten onze controle."

Categorie: