Discovery Of The Day: Cellardoor

Vandaag bij discovery of the day zijn we terechtgekomen bij Cellardoor dat afkomstig is uit het hartje van Europa.

CellarDoor afkomstig uit het kleine België is een nu metalcore band die in 2020 werd opgericht door Strains-gitarist Stein Davidts. Om te herstellen van zijn persoonlijke psychische problemen, startte hij een nieuw en persoonlijker project om zijn demonen te bestrijden. Dit project zou zwaarder en persoonlijker zijn dan ooit tevoren. Na het schrijven van negen nummers ging hij op zoek naar de perfecte zanger en na heel wat potentiële kandidaten vond hij zijn stem in Gilles Derijcke van de metalcoreband Unravel.

Door hun krachten te bundelen met Jarich Helderwert als hun producer/bassist en een persoonlijke vriend Michiel op de drums was hun band compleet.
Met hun debuutalbum "A Place For Torment And Pain" brengen ze een fris, nieuw en superzwaar geluid in de scene. Gecombineerd met duistere satanische beelden proberen ze metal terug te brengen naar hun roots als iets dat gewelddadig en vol afschuw is.

De negen nummers die op het debuut album zijn opgenomen, vertegenwoordigen de negen cirkels van de hel, waarbij zeven van de nummers verwijzen naar de zeven hoofdzonden. Het geluid kan het beste worden omschreven als een mix van nu metal riffs, immense breakdowns en grauwe vocals die je bij de keel grijpen.

Beluister het album op Spotify:

https://open.spotify.com/album/5qWtT2B21Bvj7L98p4j4p6?si=BwfsWAh_RAKvn_UF-YHB9w

A Place For Torment And Pain tracklist:

1. Invidia/Envy

2. Acedia/Sloth

3. Luxuria/Lust

4. Gula/Gluttony

5. Superbia/Pride

6. Benzo

7. Ira/Wrath

8. Virtue

9. Avaritia/Avarice

Bekijk ook de videoclip voor Luxuria/Lust op YouTube:

https://youtu.be/Uo4xuP95yVc

Cellardoor is

guitar-Stein Davidts

vocals-Gilles Derijcke

Bass-Jordy Ceuppens

Drums-Michiel Vetters

CellarDoor | Tongeren

Categorie: