Equal Idiots is terug met een nieuwe single en album

Ze zijn natuurlijk nooit echt weggeweest maar toch is het alweer tweeënhalf jaar geleden dat hun debuutalbum, Eagle Castle BBQ, verscheen. Daar komt echter snel verandering in want de opvolger, Adolesence Blues Community, verschijnt op 21 februari.

De eerste single daaruit, 16, werd vanmorgen op Studio Brussel al meteen gepresenteerd als Catch of The Day. Voor wie het gemist zou hebben, geen zorgen, je kan de single hier ook beluisteren.

Equal Idiots spelen op 20 februari in de grote zaal van Ancienne Belgique. Tickets zijn nog steeds beschikbaar op www.abconcerts.be.

Adolescence Blues Community gaat over opgroeien, volwassen worden en worstelen met de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt. In de hoofdrol Thibault Christiaensen (zang/gitaar) en Pieter Bruurs (drums/zang).

“We hebben niet geprobeerd om onszelf heruit te vinden, maar we wilden wel een andere kant van ons laten zien”. De nieuwe plaat werd opgenomen met producer Thomas Valkiers (Crackups, tevens producer van de eerste plaat) in diens Hightime Studio in Herk-de-Stad. “We hebben gewerkt in een heel gemoedelijke sfeer, en veel meer de tijd genomen om over sound na te denken. We hebben per song bekeken wat nodig was”, aldus Christaensen. Op Adolescence Blues Community horen we basgitaren, piano, gitaaroverdubs, tamboerijn en nog heel veel meer. In Alphabet Aerobics hoor je vogeltjes fluiten en een auto voorbijrijden. De popsong op de plaat, Comfortable Home, bevat een backingkoortje en xylofoon. In Dogs – over Christiaensens dierbare overleden viervoeters – blaft de hond van de buren, Cowboy Mambo's Desert Dream is een westernsong (inclusief échte kokosnoten) en Time is een duet met Sarah Pepels van Portland. Adolescence Blues sluit de plaat af en eindigt met een kinderkoor dat opgericht werd door de grootvader van drummer Pieter Bruurs. “Een kinderkoor uit Hoogstraten – waar we zelf zijn opgegroeid - als outro van de laatste song van een plaat die gaat over opgroeien en volwassen worden, en worstelen met de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt: daarmee was voor ons de cirkel mooi rond”.

Adolescence Blues Community tracklist:
 
1. Run
2. Alphabet Aerobics
3. Comfortable Home
4. Dogs
5. Cowboy Mambo's Desert Dream
6. Knife & Gun
7. 16
8. Wrong
9. Time
10. Adolescence Blues

Categorie: