Escuela Grind kondigt death metal EP en tournee aan

Escuela Grind heeft een nieuwe EP aangekondigd, DDEEAATHHMMEETTAALL, die op 12 januari uitkomt via MNRK Heavy, het nieuwste deel in de EP-serie van de band die zich richt op genres die deze band beïnvloeden, na PPOOWWEERRVVIIOOLLEENNCCEE en GGRRIINNDCCOORREE uit 2020. Opgenomen met Will Killingsworth en gemixt door Kurt Ballou, laat deze (uiteraard) de death metal kant van de band zien, en bevat het een gastoptreden van Barney Greenway van death / grind-pioniers Napalm Death op het nummer 'Meat Magnet'.

“Oorspronkelijk zouden we drie nummers op deze EP hebben, maar we wilden nog een nummer maken met een enorme opbouw”, zegt zangeres Katerina Economou. “Dit ontwikkelde zich uiteindelijk tot dit brute nummer, ‘Ball and Chain’, dat het punt markeert in onze liveshows waar we elke avond een wall of death hebben. Tekstueel verwijst het naar death metal stijlen van moord en wraak, maar met een uitgesproken vrouwelijke invalshoek.”
 
“Ball and Chain” is de eerste single en wordt geleverd met een zwart-wit muziekvideo gefilmd tijdens een show in Mexico City (geregisseerd door Michael Jari Davidson) die je een goed idee geeft van hoe geweldig de liveshow van deze band is. is. Bekijk het hieronder.
 
Escuela Grind heeft deze week een aantal shows ter ondersteuning van Napalm Death in Europa, en ze hebben zojuist ook een Noord-Amerikaanse tournee voor 2024 aangekondigd. Dat omvat shows met Take Offense, Brat, Bonginator, Come Mierda, Slow Pulse en Frog Mallet, variërend per datum.
 
 
DDEEAATTHHMMEETTAALL Tracklist
1.) Ball and Chain
2.) Punishment Ritual
3.) Abyssal Plane
4.) Meat Magnet (w/ Napalm Death’s Barney Greenway)

Over Escuela Grind

Door middel van straffende korte en dynamische nummers levert Escuela Grind politiek geladen teksten, geïnspireerd door moderne angsten, onrust en de roots van hardcore punk, grindcore en powergeweld. Terwijl leden Katerina Economou, Jesse Fuentes (Kill the Client, Creator|Destroyer), Jason Balthazar Eldridge (Hearse) en Kris Morash (Your Brain on Drugs) afkomstig zijn uit verschillende delen van de Verenigde Staten, heeft de band is sinds de eerste shows in 2016 zich gevestigd in Upstate New York en West-Massachusetts.

Categorie: