Foo Fighters drummer Taylor Hawkins onverwacht overleden

Taylor Hawkins is gestopt met rocken. Voorgoed. Helaas! Vanmorgen werden wij wakker met het droevige nieuws dat de Foo Fighters op vijftigjarige leeftijd volledig onverwacht en vlak voor een concert in Colombia overleden is. Onze gedachten zijn bij Taylors familie, de leden en entourage van Foo Fighters en bij alle Foofies.

De Foo Fighters waren volop bezig aan hun tournee ter promotie van het album Medicine At Midnight (2021). Die bracht hen ook tot in Bogota, Colombia waar de band zou aantreden op het Festival Estereo Picnic 2022. Kort voor het optreden verscheen er plots een bericht dat de show werd geannuleerd om "medische redenen". Een tijdje later volgde dan een statement van de band waarin werd vermeld dat die medische reden het onverwachte overlijden van drummer Taylor Hawkins was. Begrijpelijk en logischerwijs werd ook de rest van de tour volledig geannuleerd. De officiele doodsoorzaak werd (nog) niet vrijgegeven. 

Taylor Hawkins was vijftig jaar en vervoegde de Foo Fighter in 1997. Vanaf het album Nothing Left To Loose (1999) drumde hij ook op elk album van de band. Voor hij bij de Foo Fighters kwam kenden we hem als de drummer van Alanis Morisette. Toen hij hoorde dat de Foo Fighters op zoek waren naar een nieuwe drummer belde hij zelf naar Dave Grohl voor een sollicitatiegesprek.

Hawkins stond vooral gekend als een goedlachse, blonde surfer dude maar was vooral ook een groot muzikaal talent. Zijn bijdrage aan de muziek van Foo Fighter was van groot belang en invloed op de sound van de band. Naast drummen kon ook een aardig stukje gitaar spelen en zingen. Tijdens concerten wisselden hij en Grohl al wel eens van instrument. Ook had hij zijn eigen band onder de naam Taylor Hawkins and the Coattail Riders.

Hoe de toekomst van de Foo Fighers er zonder Hawkins zal uitzien is op dit ogenblik nog niet geweten. Eerst moeten zijn familie, de band en entourage en de vele fans (Foofies) het verlies verwerken.

 

Categorie: