Gatecreeper lanceert gloednieuwe video en onthult details over nieuw album

De alom bejubelde deathmetalband uit Arizona, Gatecreeper, hebben een nieuwe video gelanceerd voor From the Ashes, een track uit hun nieuwe album, Deserted.

Bekijk de door Ian Shelton geregisseerde video hier.

"From The Ashes is het meest anthemische nummer dat we ooit hebben geschreven. Hoewel we in het verleden met het idee hebben geflirt, zijn er meer melodische gitaarpartijen in dit nummer dan ooit tevoren. Ik zou zeggen dat deze is voorbereid en klaar voor de European Metal Festival-circuit", aldus Gatecreeper zanger Chase Mason.

Deserted verschijnt op 4 oktober via Relapse Records. Fysieke exemplaren (CD/LP/CS) kunnen nu al voorbesteld worden via relapse.com. Downloads zijn hier beschikbaar.

Luister ook al eens naar de reeds vrijgegeven tracks Boiled Over en Everlasting, alsook naar eerder deze zomer uitgekomen single Anxiety, beschikbaar bij de gekende streamingdiensten.

Deserted werd opgenomen in Homewrecker Studios in Tucson, waar Gatecreeper het album samen produceerde met ingenieur Ryan Bram. Converge gitarist Kurt Ballou verzorgde de mix bij Godcity in Salem, MA, en Brad Boatright masterde het album in Audiosiege in Portland, OR. De hallucinerende coverart van Deserted is gemaakt door Brad Moore Tomb Mould, Morpheus Decends en meer).

Meer weten over Gatecreeper?

Deserted, een furieuze mix van grommende gitaren en rijdende, ritmische pummels brengt deathmetal uit de Floridiaanse roots uit de jaren 80 en Zweedse expansie uit de jaren 90 rechtstreeks naar het hier en nu. De voorhoede van deathmetal in 2019 is zelfs te vinden onder de verschroeiende zon van Arizona. Dat is waar Gatecreeper-leden - Chase Mason, gitarist Eric Wagner, bassist Sean Mears, drummer Matt Arrebollo en gitarist Nate Garrett – vandaan komen.

De titel is uiteraard een knipoog naar hun verzengende thuisstaat. Het thema werd al aangehaald op hun debuutalbum uit 2016, Sonoran Depravation en gaat verder op Deserted, met nummers als Sweltering Madness, Boiled Over en het dubbelbetekenende titelnummer.

Je kunt de resultaten horen op From The Ashes, een verpletterende track die klaar is voor het Europese festivalcircuit. Op zijde twee versmelt Boiled Over de klassieke Bolt Thrower met de verpulverende krachtgroeven van Crowbar. Album afsluiter Absence Of Light houdt vast aan de traditie van Gatecreeper om hun platen af te maken met een dodelijke doom.

Categorie: