Gloednieuw nummer van Pinkish Black

Pinkish Black delen hun nieuw nummer, Dial Tone. Hun vierde album, Concept Unification, verschijnt op 14 juni.

Het uit Texas afkomstige experimentele duo Pinkish Black onthult de hypnotiserende, tweede single Dial Tone uit Concept Unification, het album dat op 14 juni verschijnt via Relapse Records. Bekijk de volledige video, geregisseerd door Grant Ring en bewerkt door John Durbin hier.

Pinklish Black's Concept Unification is het meest avontuurlijke album van de band tot nu toe. Elk van zijn zes nummers onderzoekt de diepste diepten van vooruitstrevende doom rock, terwijl psychedelische ondertonen botsen met donkere, verpletterende heaviness. Broedende synthesizers op de openingstitel van Concept Unification maken plaats voor de dreigende melancholie die te vinden is op Dial Tone, terwijl de progressieve bloei van Petit Mal het vermogen van Pinklish Black om donkere omgevingen te manipuleren laat zien. Het afsluitende nummer van het album Next Solution presenteert een sombere, contemplatieve piano-uitvoering, alvorens te ontploffen in een dramatische kronkel van koren en ritmische tuimelingen. Concept Unification is een beest op zich, pontificerend over thema's als angst, futiliteit en leegte, en toont het vitaal belang van Pinklish Black als essentieel onderdeel van de independent scene.

Concept Unification verschijnt op 14 juni als CD/LP/Digital. Fysieke exemplaren kunnen nu alvast voorbesteld worden via Relapse.com hier. Digitale downloads / Streaming Services zijn hier beschikbaar.

Concept Unification Track Listing:

1. Concept Unification
2. Until
3. Dial Tone
4. Petit Mal
5. Inanimatronic
6. Next Solution
7. Away Again (Bonus Track)
8. We Wait (Bonus Track)

De eerste single, het zacht ontvlammende "Until," kan je ook nog steeds vinden op YouTube.

Categorie: