Gloednieuwe single en video van Temperance

Het Italiaanse symfonische metal kwintet Temperance heeft zojuist hun (h)eerlijke nieuwe nummer My Demons Can't Sleep uitgebracht, afkomstig uit hun aankomende album Viridian. De nieuwe single gaat over de demonen die iedereen in zich heeft: alle innerlijke problemen, angsten, woede en dagelijkse worstelingen die vaak verborgen zijn voor de wereld. My Demons Can't Sleep schetst een beeld van die gevoelens op een prachtige manier en symboliseert een baken van hoop in de duisternis van die waanzinnige gedachten.

Temperance's reis door de diepten van het onderbewustzijn werd gefilmd in het sombere 14e-eeuwse kasteel van Verrès. Een jonge vrouw komt het kasteel binnen en zwerft door de gangen, alsof ze gevangen zit binnen de muren van het kasteel - even gevangen in haar onoverkomelijke demonen. Wanneer de lyrische wijziging in het refrein toeslaat, zet ze haar eerste stappen naar buiten en loopt naar een wit paard, een symbool van vrijheid en zelfbekrachtiging. Tekstschrijver Michele Guaitoli stelt dat deze scène het moment weergeeft waarop de hoofdpersoon zich realiseert dat hij de heerser van zijn eigen leven is. Tijdens de verandering tijdens het lied, realiseren ze zich dat hun fouten of fouten in het verleden, zelfs angsten, er zijn om hen te helpen groeien. Dit alles onder ogen zien in plaats van weg te lopen is de enige oplossing om sterker te worden.

Maar verdoe uw tijd niet met dit allemaal te lezen, bekijk de videoclip liever zelf.

Marco Pastorino, zanger en gitarist, zegt zelf over de track: "Je vroeg om het klassieke Temperance-geluid ... dus hier gaan we! My Demons Can't Sleep is waarschijnlijk het eerste nummer dat we voor Viridian schreven; een zeer pakkend nummer met een geweldige gitaarriff en ook een leuke interactie tussen onze drie stemmen. Absoluut een van de meest melodieuze nummers van het album, het zal zeker een volkslied zijn voor onze live shows! De teksten zijn geschreven door Michele en het is een van mijn favorieten in het album. Hij praat over onze dagelijkse problemen en angsten, maar uiteindelijk, met onze innerlijke kracht, kunnen we alles veranderen."

Reserveer jou exemplaar van Viridian alvast via de webshop van Napalm Records. Het album zal beschikbaar zijn als CD Digipack / Digital Album - inclusief exclusieve bonus track / Vinyl Gatefold in Black / Vinyl Gatefold in Gold (strict gelimiteerd tot 100 exemplaren – enkel beschikbaar via Napalm Records Store.

Tracklist:

 1. Mission Impossible
 2. I Am The Fire
 3. Start Another Round
 4. My Demons Can't Sleep
 5. Viridian
 6. Let It Beat
 7. Scent Of Dye
 8. The Cult Of Mystery
 9. Nanook
 10. Gaia
 11. Catch The Dream

Temperance gaat ook op tournee door Europa om Viridian te promoten. Eerst spelen ze vier exclusieve releases in Italië, Oostenrijk en Tsjechië. Daarna gaan ze met de symfonische metallegende Tarja op tournee als speciale gast op haar European Tour in het voorjaar van 2020! België wordt hierbij niet aangelopen. Het volledige schema vindt u op https://temperanceband.com/tour?calendar_page=1

Categorie: