Hellyeah kondigt nieuw album aan

Hellyeah hebben de release van hun langverwachte nieuwe album, Welcome Home, aangekondigd. Het album zal verschijnen op 27 september 2019.

Na het moedige en emotionele uitverkochte concert afgelopen weekend ter ere van leven en werk van wijlen Vinnie Paul, kondigen de hardrock veteranen van Hellyeah vandaag de titel aan van hun zesde studioalbum, Welcome Home, en de nieuwe releasedatum, vrijdag 27 september, via Eleven Seven Music. Een nieuwe video voor de titeltrack zal beschikbaar zijn op 17 mei en ook het album kan hier reeds voorbesteld worden met een onmiddellijke beschikbare download van het titelnummer als bonus.

De show, die begon met een emotionele processie door de Golden Knights DrumBots in Las Vegas, en een live-schilderij van de beroemde beeldend kunstenaar Rob Prior, markeerde de eerste keer dat de band een podium betrad sinds het overlijden van Paul en het debuut van Stone Sour-lid Roy Mayorga als invaller. Op een ontroerend moment tijdens de set presenteerde Las Vegas Review-Journal columnist John Kats de band met een officiële proclamatie van de Clark County Board of Commissioners, die 11 mei 2019 verklaarde als "Vinnie Paul Day", vanwege zijn onvergelijkbare rol als een muzikant die hielp om de entertainmentindustrie in de stad Las Vegas te maken tot wat het nu is. Een deel van de opbrengst van de uitverkochte show werd geschonken aan The American Heart Association ter ere van Vinnie Paul.

Op Welcome Home, het langverwachte nieuwe album met de laatste opnames van Vinnie Paul, laat de band 10 nummers op ons los, gedreven door hun liefde, loyaliteit, eerbied en respect voor hun gevallen broer, waaronder het eerste vurige nummer, 333, dat onlangs al werd uitgebracht . Bekijk hier de officiële videoclip.

Zoals Bassist Kyle Sanders zo bondig stelde: "Hoewel Vinnie Paul duidelijk onvervangbaar is, is één ding dat we niet zouden kunnen laten, het touren. Zo gemakkelijk als het zou zijn om te zeggen dat we niet op pad gaan, we moeten wel. Vinnie zou zeer teleurgesteld zijn in ons als we dit album niet voldoende zouden hebben gepromoot. Hij zou op ons allemaal boos zijn omdat al dit werk in de afwerking van de plaat is gestopt en het dan gewoon op de plank zouden laten zitten terwijl we enkel een paar liedjes zouden uitbrengen voor radio en wat dan ook ... en dat weten we".

Categorie: