Het debuut album van Mélancolia "HisThroughRottenTeeth" is nu beschikbaar.

De in Melbourne gevestigde blackened deathcore-groep Mélancolia deelt hun video voor God Tongue en ontketent de hel op debuutalbum, "HissThroughRottenTeeth", nu verkrijgbaar en overal te streamen via Greyscale Records en Nuclear Blast Records.

Mélancolia's debuutalbum, HissThroughRottenTeeth, dompelt luisteraars onder in een martelend verhaal over geboorte, leven en dood. HissThroughRottenTeeth volgt een gevallen godheid, neergeworpen uit een goddelijk rijk en die de straf moet ondergaan om te reïncarneren als een mens met een schat aan kennis maar volledig ontdaan van macht. Het album doorloopt verschillende stadia van het ellendige bestaan van de godheid, gedoemd om zich voor eeuwig een pijnlijke cyclus te herhalen. Mélancolia zet hun tanden in hun monsterlijke verhaallijn met griezelige passages, keelgeluiden en groteske beelden, en verspreidt pure angst door hun muziek.

Nadat ze zich vorig jaar hadden gevestigd met de single Horror_Ethereal, kondigde de band in februari aan te tekenen bij zowel Greyscale Records voor Australië en Nieuw-Zeeland als Nuclear Blast voor de rest van de wereld. Mélancolia mag dan vers van de poort zijn, ze zijn mijlenver verwijderd van de startlijn, aangezien het viertal een uniek geluid heeft gemaakt dat hen al naar nieuwe hoogten heeft gekatapulteerd.

Mélancolia onthulde hun tweede single [Inure] naast hun albumaankondiging begin maart, die luisteraars uitnodigde in Melancolia's wereld van onbehagen en onheil, thematisch geïnspireerd door sadomasochisme en hoe het vaak wordt gebruikt als een tactiek om te voelen na zo lang een gevoel van gevoelloosheid te hebben ervaren .

"God Tongue" wordt de nieuwste video van "HissThroughRottenTeeth", waarin angstaanjagende beelden van een sterfelijk gedrocht worden gedeeld. De track observeert georganiseerde religie en veroordeelt degenen die om de verkeerde redenen volgen. Bekijk de clip hier: https://youtu.be/hLijSU13d0o

Mélancolia weerspiegelt een gekwelde entiteit die vastzit in de klauwen van wanhoop, angst en zenuwslopende melancholie. Als boodschappers van de duisternis neemt Alex Hill zijn plaats op de voorgrond als zanger, Joshua Taafe en Billy Morris voegen zich bij de kudde als gitaristen met Mason Page op drums. Mélancolia stormde met wraak door de poorten van 2023 en speelde hun allereerste show met Thy Art Is Murder tijdens hun Decade Of Hate Australian Tour in januari naast Starve en Justice For The Damned.

Mélancolia is:

Alex Hill
(Vocals)
Joshua Taafe
(Guitars)
Billy Morris
(Guitars)
Mason Page
(Drums)

MÉLANCOLIA - Nuclear Blast USA

Categorie: