John Frusciante keert terug naar Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers maakte zondag bekend dat de band na 10 jaar afscheid heeft genomen van gitarist Josh Klinghoffer en herenigd is met de muzikant die Klinghoffer verving, John Frusciante.

"Josh is een prachtige muzikant die we respecteren en waar we van houden", schreef Red Hot Chili Peppers op Instagram. "We zijn diep dankbaar voor onze tijd met hem, en de talloze geschenken die hij met ons deelde."

De band voegde eraan toe: "We kondigen ook met grote opwinding en volle harten aan dat John Frusciante zich weer bij onze groep voegt."

Deze reünie markeert de derde termijn van Frusciante met Red Hot Chili Peppers. Na zijn toetreding tot de band in 1988 na de dood van gitarist Hillel Slovak, speelde Frusciante in 1989 op het album Mother's Milk van de band en het meesterwerk Blood Sugar Sex Magik uit 1991. Het enorme succes van BSSM eiste z’n tol bij de nog jonge Frusciante. Muzikaal gefrustreerd en met een knoert van een drugsverslaving verliet hij de band halverwege de tour ter ondersteuning van het album.

Frusciante kwam zes jaar later terug bij Chili Peppers en speelde een bijzonder grote muzikale rol op de albums Californication (1999), By the Way (2002) en Stadium Arcadium (2006). Frusciante verliet de band opnieuw in september 2009 om zich op zijn eigen muzikale projecten te concentreren en werd full-time vervangen door Klinghoffer, die al dienst deed als de backing-touri-gitarist van de band. Klinghoffer bleef lid van Red Hot Chili Peppers voor hun twee meest recente studioalbums, I'm With You (2011) en The Getaway (2016). In 2016 was al eens een korte hereniging tussen Frusciante  en Anthony Kiedis en Flea tijdens een benefietconcert.

Categorie: