Killswitch Engage strijden mee tegen Covid-19

Killswitch Engage gaan een soortement van compilatie/rariteiten album uitbrengen waarvan de opbrengst voor de volle 100% aan het COVID-19 Relief Fund (disasterphilanthropy.org) zal geschonken worden. Atonement II B-Sides For Charity  heet het album zal vanaf 1 mei eerst een week exclusief verkrijgbaar zijn via Bandcamp waarna het ook zal uitgebracht worden via Metal Blade Records.Zoals de titel al aangeeft gaat het om een zestal tracks uit de sessies voor hun jongste album Atonement.

"Deze nummers haalden de finale selectie voor Atonement  niet", legt zanger Jesse Leach uit. "Het kiezen van de nummers die een album maken, blijft een moeilijk proces voor mij. Hoewel de nummers die het meest logisch waren op het album verschijnen, ben ik nog steeds gehecht aan elk nummer dat ik schrijf. Dus toen het idee opkwam om deze B-Sides uit te brengen en het geld aan een goed doel te doneren, was ik opgelucht bij het idee en de band stemde unaniem in met de zaak. Ik ben er trots op dat deze nummers een release te zien krijgen en het is een enorme bonus om anderen daarbij te helpen.".

Hij vervolgt: 'Deze liedjes zijn geschreven in een zeer moeilijke en onzekere tijd van mijn leven. Ze zijn geschreven vanuit twee perspectieven: die van een worstelende, boze, gefrustreerde man met een crisis van geloof, leven en liefde en een man die de wil en de kracht om van perspectief te veranderen, het opnieuw te proberen en er doorheen te vechten. Hoewel deze nummers misschien niet het plaatje voor het album hebben gehaald, zijn het zeer betekenisvolle nummers waar ik van harte in geloof. Tekstueel zijn het enkele van mijn favorieten die ik heb geschreven. Van de zeer persoonlijke 'Hollow Convictions', 'No Devotion' en 'I Feel Alive Again' tot de strijdkreetnummers van 'Killing of Leviathan', 'Prophets of Treason' en 'The Great Beyond ', het vertelt het verhaal van mijn reis en mijn kijk op de wereld om me heen.'

De zangeres eindigt, "Grote dank aan Metal Blade voor het samenwerken met ons hierin! Dank ook aan Centre for Disaster Philanthropy voor hun geweldige werk! Ten slotte, dank aan jullie allemaal voor het kopen van de liedjes en het bijdragen aan het helpen van degenen die in wanhopige behoefte in deze onzekere tijden. "

Atonement II B-Sides For Charity track-listing:

1. To The Great Beyond
2. Hollow Convictions
3. Killing of Leviathan
4. No Devotion
5. I Feel Alive Again
6. Prophets of Treason

Categorie: