Mark Morton brengt nieuw nummer uit

Lamb Of God gitarist Mark Morton brengt een nieuw nummer uit: Save Defiance featuring Myles Kennedy. Het debuutalbum Anesthetic verschijnt op 1 maart.

Mark Morton, de productieve gitarist van Lamb of God, heeft het nummer Save Defiance uitgebracht. Het nummer bevat bijdragen van Slash en Alter Bridge-zanger Myles Kennedy. We vinden er ook Mike Inez van Alice in Chains op bas en Korn's Ray Luzier op drums op terug. Beluister het nummer nu op Spotify: https://open.spotify.com/album/05GZgBtYRh693rtKwCCTIS

"Myles was onze eerste en enige keuze voor Save Defiance", zegt Morton. "Hij is zo'n enorm talent en een opmerkelijk nuchtere en nederige kerel. Nog voordat de instrumentale pre-productie demo was afgelopen, wisten we dat we Myles gingen vragen om er op te zingen. We voelden onmiddellijk dat zijn stem hier een perfecte match voor zou zijn. Hij kroop als het ware in het nummer en maakte het zich eigen, ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om met hem samen te werken."

"De kans krijgen om met Mark samen te werken, was een heel leuke ervaring", zegt Myles Kennedy op zijn beurt over de samenwerking. "Ik was al heel lang fan van zijn werk met Lamb of God, dus ik was vereerd toen hij vroeg of ik op zijn album wilde zingen. Mark deed geweldig werk door een nummer te maken dat inspirerend zou zijn voor mij om te zingen. De eerste keer dat ik de muziek hoorde, kwam er een melodie en tekst in mijn hoofd. Het creatieve proces verliep vrij moeiteloos. Ik ben enorm blij met hoe het liedje uiteindelijk klinkt."

Mark Morton gaat nog dit voorjaar op tournee doorheen de VS als co-headliner met Light the Torch. Ook Moon Tooth staat mee op de affiche. De live bezetting van Morton's band zal bestaan uit Mark Morales (Sons Of Texas) op leadzang, Doc Coyle (Bad Wolves, God Forbid) op gitaar, Nick Villarreal (Sons Of Texas) op basgitaar en Art Cruz (Prong, Winds of Plague) op drums plus extra speciale gastoptredens onderweg.

Door de krachten te bundelen met WPP Records en Spinefarm Records op een wereldwijde basis, zal Morton zijn debuutalbum uitbrengen waarmee hij zijn creatieve drang naar schrijven en samenwerken verder onderzoekt. Anesthetics komt uit op 1 maart 2019, maar de cd- en vinylversies alsook de merch-bundels kunnen nu al voorbesteld worden via https://store.spinefarmrecords.com/artist.html?a=mark_morton.

De volledige tracklijst, compleet met de lijst met gastartiesten, staat hieronder. Het album is gemaakt in samenwerking met een droomteam van zeer gerespecteerde muzikanten uit een veelvoud aan muzikale werelden; sommige vrienden en sommigen van wie nooit zou worden verwacht dat ze zouden samenwerken met iemand uit het metal genre.

Morton was reeds jaren geleden aan de nummers uit dit debuut beginnen schrijven. "Dit album was niet zozeer een bewuste inspanning om iets buiten Lamb of God te beginnen," legt hij uit. "Muziek zit altijd in mijn hoofd en tot ik het schrijf en opneem, zit het daar vast. Maar zodra ik het opneem, is het eruit. Het is een catharsis, meer voor mijn eigen verstand."

Gastvocalisten op het album zijn onder meer Chester Bennington, Randy Blythe, Jacoby Shaddix, Myles Kennedy, Alissa White-Gluz, Mark Lanegan, Chuck Billy, Jake Oni, Josh Todd, Mark Morales en Naeemah Maddox. Morton speelde uiteraard alle gitaarpartijen in. Roy Mayorga, David Ellefson, Ray Luzier, Paulo Gregoletto en Alex Bent, Mike Inez, Jean-Paul Gaster, Steve Gorman en Marc Paul vervolledigen de band.

Cross Off featuring Chester Bennington is te beluisteren via https://open.spotify.com/album/4ePpOl2GPiJuZ75RSdN1FB.

 Luister ook naar The Truth Is Dead met Randy Blythe en Alissa White-Gluz via https://open.spotify.com/album/03J9nZr2CtMYbACmIejHoN.

Tracklist: 

  1. Cross Off (feat. Chester Bennington)
  2. Sworn Apart (feat. Jacoby Shaddix)
  3. Axis (feat. Mark Lanegan)
  4. The Never (feat. Chuck Billy + Jake Oni) 
  5. Save Defiance (feat. Myles Kennedy)
  6. Blur (feat. Mark Morales)
  7. Back From The Dead (feat. Josh Todd)
  8. Reveal (feat. Naeemah Maddox)
  9. Imaginary Days
  10. The Truth Is Dead (feat. Randy Blythe + Alissa White-Gluz)
Categorie: