Mayhem tekent deal bij Century Media Records

Century Media Records kondigt met trots aan dat ze een wereldwijde deal hebben gesloten met de beruchte Noorse black metal voorvaderen van Mayhem.

Mayhem werd opgericht in 1984 en heeft sindsdien vijf studio-albums en een aantal demo's, EP's en live-albums uitgebracht. Hun debuutalbum 'De Mysteriis Dom Sathanas' (1994) wordt door velen beschouwd als het meest invloedrijke black metal album aller tijden. Na de controverse rond hun vroege jaren te hebben verlaten, bleef Mayhem grenzen verleggen en kan tegenwoordig worden beschouwd als een van de meest innovatieve krachten van extreme metal en sinistere kunst, die van toepassing is op zowel hun live shows als hun recente studio-opnames.

De band zegt: "Mayhem begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn 35-jarige geschiedenis en we zijn verheugd om nu samen te werken met Century Media en willen graag zien wat deze samenwerking in de toekomst voor ons kan doen."

Mayhem's zesde album wordt op 25 oktober uitgebracht. Kort daarna beginnen ze aan een Europese tournee met speciale gasten Gaahls Wyrd en GosT. Hieronder vindt u de dat voor de Benelux shows:

31.10 Nijmegen, Netherlands - Doornroosje
01.11 Leiden, Netherlands - Gebr De Nobel
22.11 Vosselaar, Belgium - Biebob

Categorie: