Moddergooien naar Arch Enemy door copyright discussie

Arch Enemy is verwikkeld in een hevige online discussie over het al dan niet schenden van het copyright van het werk van een concertfotograaf, die een foto van de band publiceerde waarvan hij claimt dat zijn copyright geschonden is na gebruik voor commerciële doeleinden door een derde partij. De band krijgt het ondertussen zwaar te verduren van fans, fotografen en andere partijen.

Het begon allemaal in juni, toen een concertfotograaf zijn foto van zangeres Alissa White-Gluz op zijn Instagramprofiel publiekelijk deelde. Alissa deelde dit ook (onbewerkt, met vermelding fotograaf), maar daarna begon de bal te rollen: Thunderball Clothing, het bedrijf van een persoon die kledij voor Alissa maakte, deelde ook deze foto en dat aanzag de fotograaf als gebruik voor commerciële doeleinden. Heel wat heen en weer gemail volgde waarbij Angela Gossow, manager van Arch Enemy, uiteindelijk bij betrokken was. De foto werd overal offline gehaald en de fotograaf werd geband op Arch Enemy optredens als gevolg. Het hele relaas kan op onderstaande link nagelezen worden:

https://petapixel.com/2018/12/26/how-i-got-banned-from-photographing-the-band-arch-enemy/

Nu dit nieuws publiek is geworden, wordt er aan heel wat moddergeslinger gedaan. Het regent negatieve tot zelfs destructieve commentaren op de social netwerkprofielen van Arch Enemy en hun bandleden. Zowel Alissa White-Gluz als Angela Gossow hebben vandaag en gisteren een statement uitgebracht maar dit brengt geen rust, integendeel. Een heel interessante discussie, to be continued.

P.S. We hebben bewust een cover van het laatste album genomen als foto linksboven en geen bandfoto die op het internet te vinden is, want wie weet krijgen we het dan ook aan de stok met band en/of fotograaf *knipoog*.

Tags: 
Categorie: