Nieuw album Equilibrium verschijnt op 16 augustus

De Duitse epic metalpioniers van Equilibrium hebben vandaag hun aankomende zesde studioalbum, 'Renegades', aangekondigd. Het album verschijnt op 16 augustus 2019 via Nuclear Blast.

Renegades werd opgenomen en geproduceerd tussen september 2018 en maart 2019 door de band zelf en de Zweedse producer Robin Leijon en het is het eerste Equilibrium-album met Skar op cleane vocals en Skadi Rosehurst aan de keyboards.

Meesterbrein René Berthiaume verklaart: "We kunnen niet wachten om na 3 jaar terug te keren met nieuwe muziek, zowel muzikaal als tekstueel, Renegades is absoluut ons meest compromisloze en persoonlijke album tot nu toe geworden. We zijn vooral trots op de introductie van onze nieuwe leden: Skadi is al jaren een van de drijvende krachten achter Equilibrium. Ze was voornamelijk verantwoordelijk voor artwork, ontwerpen, muzikale en lyrische input en zal ons nu over een paar maanden live ondersteunen met de synthesizers. Skar, daarentegen, is een volledig nieuw onderdeel van de Equilibrium-familie geworden. Sommigen van u kennen hem misschien al van zijn werk op YouTube als Skar Productions. Op het huidige album gaf hij ons uitstekende extra (clean) vocals evenals bass tracks en het logische gevolg was dat hij permanent bij ons kwam. Dus er gebeurt op dit moment veel met ons. Tegelijkertijd willen we Makki bedanken die in de afgelopen 2,5 jaar live de bass duties voor ons heeft waargenomen. You Rock, man! We vinden het leuk om ons verder te ontwikkelen; stilstaan zou onze innerlijke dood zijn. Dus kijk maar uit naar wat er gaat komen!"

Categorie: