Nieuw album van Cherubs op komst

Cherubs, het cult-noise rocktrio uit Austin brengt hun nieuwe album, Immaculada High, uit op 26 juli. Het nieuwe nummer Sooey Pig kan nu al als stream beluisterd worden.

Door Pitchfork terecht gehuldigd als "de luidruchtigste popmuziek op aarde" is Cherubs, het uit Texas afkomstige cult-noise rocktrio al sinds 1991 leverancier van sonisch geweld. Na een onvoorziene terugkeer naar de scène na een onderbreking van twee decennia in 2014, hebben Cherubs nu hun krachten gebundeld met het even vereerde Relapse Records voor de release van hun vijfde album, Immaculada High.

Het album werd opgenomen door Erik Wofford (Explosions In The Sky, The Black Angels, My Morning Jacket) in de Cacophony Studio in hun woonplaats Austin. De cover-art is van de hand van Connor Claver, Dayan D'aniello, en bandlid Kevin Whitley. Het bevat elf nummers van het bekende Cherubs-lawaai met een extra vleugje psychedelisch racketpsychose in Texas-formaat. Zowel zacht als rammelend en met low-end ritmes in wisselwerking met de door feedback doordrenkte, bloedzuigende gitaren, meedogenloze toon en de schelle, leven-van-de-LSD-feestvocalen van zanger Kevin Whitley. Op Immaculada High verkondigen Cherubs luidruchtig hun status van bonafide noise-rocklegendes die doorgaan met het smeden van een agressieve maar toch opmerkelijk toegankelijke punk voor een afgematte wereld.

De band geeft zelf als commentaar op Immaculada High: "Deze plaat voelt als de soundtrack van een film over moeder natuur die donkere wraak eist op de smerige homo sapiens. Er zijn tijgers en varkens en wolven die uit ogen schreeuwen - oh my."

Luister naar het nieuwe nummer, "Sooey Pig," op YouTube en als stream.

Categorie: