Nieuw nummer van Torche

Torche geeft nieuw nummer vrij, Times Missing. Het nieuwe album, Admission, komt uit op 12 juli via Relapse Records.

Torche, die onlangs 12 juli aankondigden als releasedatum voor Admission, hun eerste nieuwe album in meer dan vier jaar, delen nu een tweede nummer uit het album, getiteld Times Missing.

"Times Missing is een Jekyll and Hyde-achtig nummer over de nachten die je je niet herinnert, maar de anderen doen het juist wel," deelt zanger/gitarist Steve Brooks met ons.

De vrijgave van het nummer komt er naar aanleiding van de aankondiging van een uitbreiding van hun Amerikaanse zomertournee die Torche momenteel onderneemt met hun voormalige labelgenoten Baroness. De bands deelden voor het laatst het podium in 2006 en hun paden hebben zich in de loop van de jaren daarna nog verschillende keren gekruist, zo heeft bv. Baroness zanger John Baizley het artwork ontworpen voor het titelloze debuut van Torche.

Admission pre-orders, die een instant download bevatten van Slide, nu reeds beschikbaar via de Relapse webwinkel. Het 11 nummers tellende album zal in verschillende formaten beschikbaar zijn (CD/LP/CS/Digital) maar verscheidene limited edition vinyl versions zijn nu al uitverkocht. Het artwork voor Admission is van de hand van Richard Vergez, een Cubaans-Amerikaanse beeldend kunstenaar, die bekend staat om zijn handgemaakte collages die de ontmoeting van menselijke en technologische elementen in onze moderne samenleving belichten. Zijn werk werd getoond in No Romance Galleries (TriBeCa), Urban Arts Society (Chicago) en Kids of Dada (Londen).

Admission Tracklist:

 1. From Here
 2. Submission
 3. Slide
 4. What Was
 5. Times Missing
 6. Admission
 7. Reminder
 8. Extremes of Consciousness
 9. On The Wire
 10. Infierno
 11. Changes Come
Categorie: