Nieuwe Gotthard album op komst, eerst single Missteria uit

De Zwitserse rockers van Gotthard hebben zonet aangekondigd dat ze op 13 maart hun nieuwe album zullen uitbrengen via Nuclear Blast. Het album krijgt de titel #13 mee aangezien het hun, oh verrassing, 13e album wordt. Samen met deze aankondiging heeft de band ook een gloednieuwe videoclip gelanceerd voor de eerste single, Missteria.

U hoeft er niet al te veel moeite voor te doen, gewoon hier klikken. Het album zal beschikbaar zijn als cd (Jewelcase) met 13 tracks en in een special edition collector's box (inclusief een digipack met 2 bonus tracks, een bandana en een poster-booklet) alsook als dubbel  LP met twee bonus tracks. Reserveer uw exemplaar alvast via: https://nblast.de/Gotthard-13

Gotthard gitarist Leo Leoni: "Het was heel leuk om weer een nummer met Francis (Rossi van Status Quo) te schrijven en met Missteria geloof ik dat we een echt moordnummer hebben afgeleverd!"

Onder de gebruikelijke straight-up rock and roll waar Gotthard om bekend staat, biedt #13 een opmerkelijke variëteit tussen nummers - zoals de krachtige opener Bad News, het snelle Every Time I Die, de rechttoe rechtane lyrische boodschap van Man On A Mission, ouderwetse bluesrock met Another Last Time, epische Ballads als I Can Say I'm Sorry en ongebreidelde psychedelia uit de jaren 70 met Rescue Me.

Afgezien van het voor de hand liggende hoogtepunt van de plaat, de cover van Abba's wereldberoemde Hit SOS, toont de eerste single Missteria vol vertrouwen de passie van de band voor experimenten die overal in #13 te zien is. De excentrieke track, die werd geschreven in samenwerking met niemand minder dan Francis Rossi zelf, combineert een onmiskenbare rockstructuur met bloei van oosterse instrumentatie en is een perfecte basis voor de video, die werd opgenomen in de Madi-Zelt in Berlijn. Exotische mystiek, het gevoel van illusie en sensuele dansers, die de kijker herinneren aan de legendarische verschijning van Salma Hayek in 'From Dusk Till Dawn', kaderen de prestaties van de band tussen fluweel, misleidende spiegels, mist en fascinerende LED-effecten. Een extreem weelderige clip, passend bij de adembenemende eerste single.

Tracklist #13:

1. Bad News
2. Every Time I Die
3. Missteria
4. 10.000 Faces
5. S.O.S
6. Another Last Time
7. Better Than Love
8. Save The Date
9. Marry You
10. Man On A Mission
11. No Time To Cry
12. I Can Say I´m Sorry
13. Rescue Me
 
Bonustracks:
No Time To Cry (Demo Version)
I Can Say I´m Sorry (Piano Version)

Categorie: