Nieuwe single van Sharptooth

De Amerikaanse hardcore/metalcore band Sharptooth is klaar om hun nieuwe album, Transitional Forms, op ons los te laten. Dat zal op 10 juli gebeuren via Pure Noise Records maar nu wordt er alvast een nieuwe single uitgebracht van de track The Gray.

Die single gaat ook gepaard met een fraaie lyric video die je hier kunt bewonderen.

"Ik heb The Gray altijd gezien als het emotionele en conceptuele keerpunt van de hele plaat, en misschien wel het belangrijkste nummer erop”, vertelt zangeres Lauren Kashan ons. "Door de jaren heen heb ik gemerkt hoe ongemakkelijk mensen zijn met nuance; of dat nu in het openbaar is of persoonlijk. Het helpt niet dat zoveel facetten van onze cultuur in binaire bestanden worden gepresenteerd:" Je bent 'wakker' of je bent 'geannuleerd'. Je hebt een depressie of niet. Je bent een man of je bent een vrouw. Je bent een democraat of je bent een republikein".

Ze vervolgt: “Maar niets in de wereld of in onszelf is absoluut en er verandert niets als we alleen constructen erkennen als zwart of wit en volkomen onveranderlijk. Echte vooruitgang kan alleen plaatsvinden als we een beslissing nemen om buiten deze manier van denken te stappen, en nuance verkennen. Dus waar gaat The Grey over? Het gaat over het zoeken naar en ontdekken van een wereld voorbij binaries, voorbij leerboeken, voorbij diagnoses, voorbij rood of blauw. Het gaat over de kracht die we ontgrendelen wanneer we die ontdekking doen. Het is over neuroplasticiteit, en het vermogen van ieder van ons om van gedachten te veranderen, zowel conceptueel als letterlijk. Het gaat over de manieren waarop ik opzettelijk zoveel van deze constructies in mijn leven heb vernietigd, om mijn eigen bestaan ​​opnieuw vorm te geven, en herbedraad de zeer neuronale paden in mijn eigen brein. Ik hoop dat het anderen inspireert om die kracht in zichzelf te vinden, omdat ik geloof dat wanneer we de grijze gebieden in het leven en in onszelf omarmen, we eindelijk kunnen beginnen met het cultiveren van echte en tastbare hoop ".

Transitional Forms tracklist:
1. Say Nothing (In The Absence Of Content)
2. Mean Brain
3. Life On The Razor's Edge
4. Hirudinea
5. The Gray
6. Evolution
7. 153
8. The Southern Strategy
9. M.P.D.B (Manic Pixie Dream Bitch)
10. Nevertheless (She Persisted)

Categorie: